Sci-Tech

"Sistem down"

BlackBerry opet pao, drugi dan zaredom

BlackBerry opet pao, drugi dan zaredom

Pojedinosti o tome što je uzrokovalo ovaj problem zasada su vrlo oskudne

Nekoliko sati nakon što je proizvođač BlackBerrya, kanadska tvrtka RIM objavila da svi servisi napokon 'normalno rade', korisnici su prijavili nove poteškoće, piše net.hr

Twitter je prepun ljutih korisnika koji se žale da ni nakon RIM-ova otklanjanja kvara ne mogu slati poruke i e-mailove. Čak 20-satni raspad sistema onemogućio je BlackBerryijeve usluge diljem Europe, Bliskog istoka i Afrike.

Vodafone Egipat objavio je da je riječ samo o djelomičnom prekidu servisa. Jedan twiteraš sažeo je u jednom tweetu raspoloženje mnogih: "BlackBerryjev server je OPET pao?!!! Vi se sigurno šalite!"

Najnoviji kvar dogodio se samo nekoliko sati nakon što je RIM izdao službeno priopćenje u kojem se navodi da svi servisi "rade normalno".

Milijuni korisnika tako ne može primati niti slati e-mailove niti surfati  internetom, a prema pisanju BBC Newsa pretpostavlja se da je kvar negdje na poslužiteljima u RIM-ovom Slough podatkovnom centru.

Pojedinosti o tome što je uzrokovalo ovaj problem zasada su vrlo oskudne. U priopćenju za javnost RIM se ispričao korisnicima zbog neugodnosti, ali nije dao nikakvu dodatnu informaciju o tome što je uzrok ovog problema.

 net.hr/ezd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.