Sci-Tech

Brinu za sigurnost

Ford u testiranje automobila uključio i hakere

Ford u testiranje automobila uključio i hakere

Integrirani sustavi koji se nalaze u današnjim automobilima sve su više nalik na uobičajena računala - barem kada je riječ o sigurnosti.

 

Provaljivanje u automobile, moguće 'petljanje' po sigurnosnim sustavima, motorima i sličnom danas je veliki rizik u industriji, a na neka od problematičnih pitanja odgovorio je Mark Fields, čelnik Forda.

Fields navodi kako njihovi potrošači imaju potpuno vlasništvo nad podacima, a Ford će uvijek pitati korisnike za dopuštenje kada je riječ o prikupljanju tih podataka.

'U slučaju da se odluče podijeliti neke informacije s nama, želimo se pobrinuti za to da oni imaju koristi od toga', rekao je Fordov čelnik.

U doba kada su moderni automobilski sustavi na meti hakera, baš poput mobilnih platformi i punokrvnih računala, ovaj proizvođač automobila je poduzeo mnogo koraka kako se to ne bi dogodilo i njima - ili radije, vozačima njihovih vozila.

Mark Fields je naveo kako u kompaniji zapošljavaju hakere kako bi otkrivali ranjivosti u njihovim automobilskim sustavima, ali je napomenuo da procjene sigurnosti dolaze i izvan te kompanije.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.