Sci-Tech

Google dijeli packe Symantecu

Google dijeli packe Symantecu

Ugledna tvrtka za računalnu sigurnost u nemilosti je diva iz Mountain Viewa otkad se otkrilo kako je izdala lažne sigurnosne certifikate za brojne domene, među kojima je Googleova.



Nedavno su u Symantecu priznali kako su izdali lažne sigurnosne certifikate za brojne internetske domene, među kojima je i Googleova.

Očekivano, u Googleu nisu bili sretni s time. Upozorili su Symantec kako od 1. srpnja svi certifikati te tvrtke koji nisu u skladu s Googleovom politikom transparentnosti mogu početi objavljivati upozorenja i 'probleme' u Googleovim proizvodima (kraće rečeno, smatrat će ih se nesigurnim).

Osim toga, od Symanteca su zatražili objašnjenje kako nisu ranije primijetili lažne certifikate, kako je uopće bilo moguće izdati ih te što će poduzeti kako bi vratili stvari na svoje mjesto.

U Symantecu tvrde kako su izdali 'mali broj' testnih certifikata i opozvali ih prije no što su upozorili one kojih se cijela priča ticala. Osoblju koje se navodno nije držalo smjernica podijeljeni su otkazi. Ipak, ostaje dojam kako ne shvaćaju problem posve ozbiljno.

Google tvrdi kako su sumnjive certifikate našli i nakon što je Symantec prvi put preispitao svoje ponašanje, a druga revizija koju je Symantec obavio iznjedrila je više od 2.600 lažnjaka, što se ne čini malim brojem.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.