Sci-Tech

Mobilne aplikacije

40 milijuna preuzimanja Super Mario Runa

40 milijuna preuzimanja Super Mario Runa
Youtube Screenshot

Nintendova igra poharala je App Store u prva četiri dana zabilježivši teško dostižan broj preuzimanja

Nintendo se pohvalio velikim uspjehom svoje nove mobilne igre Super Mario Run, javlja Bug. U priopćenju za medije naveli su kako je ova igra oborila sve rekorde App Storea za nove aplikacije – u prva četiri dana nakon lansiranja (15. prosinca), igru je na svoj iPad ili iPhone preuzelo preko 40 milijuna ljudi diljem svijeta. Osim toga, Super Mario Run zasjeo je na vrh ljestvice besplatnih igara u 140 zemalja, dok je u 100 zemalja ušao u top 10 "grossing" igara – onih koje svojim izdavačima zarađuju novac.

Iz Nintenda poručuju da će i dalje nastaviti s istom politikom naplate aplikacije. Ona će ostati besplatna za preuzimanje i bez plaćanja bit će moguće odigrati 3 razine. Nakon toga plaća se cijena od 9,99 dolara koja omogućava neograničeno igranje svih razina zauvijek.

Reakcije korisnika, kojih je očito mnogo, ipak nisu pretjerano pozitivne. Na App Storeu se može naći mnoštvo recenzija u kojima se kritizira činjenica da se igra oglašava kao besplatna, a zapravo se nakon kratkog igranja istu mora platiti. Više od polovice igrača Super Mariju je dalo tek jednu zvjezdicu pa je prosječna ocjena ove hit-aplikacije trenutačno oko 2,5 od mogućih 5 zvjezdica.

Isto tako, nije poznato koliko je korisnika od spomenutih 40 milijuna odigralo tri besplatne razine i potom igru jednostavno – izbrisalo.


Reci što misliš!