Sci-Tech

Tijekom ovih 6 mjeseci u rad portala uključeno je 19 volontera

Pola godine Portala za mlade - Carpe Diem

Pola godine Portala za mlade - Carpe Diem

Prije točno šest mjeseci, 07. listopada 2015.g. u 10:10:10h, pokrenut je Info portal za mlade (http://www.portalzamlade.info/) koji je rezultat višegodišnjeg rada udruge Carpe Diem na području informiranja mladih.

Nastao je kao rezultat zadnjeg istraživanja koje je provedeno 2014. godine u svrhu izrade Gradskog programa za mlade grada Karlovca 2015 -2018.

Rezultati su pokazali da se tek 20% mladih u gradu Karlovcu smatra dovoljno informirano. Portal za mlade je prvi informativni portal ovakvog tipa, sastavljen od četiri glavna dijela - novosti, kalendara događanja, bloga i dojavi događaj. Jedinstvenim i inovativnim dizajnom privlači veliki broj mladih, ali i ostale posjetitelje koji se mogu informirati o aktualnim temama, vijestima i mogućnostima za mlade.

Kroz 9 područja koje obuhvaćaju sva područja života mlade osobe te jedinstvenim kalendarom događanja u gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji ovaj portal zauzima vodeće mjesto u informiranju mladih. Osim informiranja, kroz ovaj portal mlade se potiče na aktivno sudjelovanje jer portal održavaju volonteri koji svakodnevno prikupljaju informacije, pišu članke, snimaju reportaže, fotografiraju događanja i pišu osvrte na događaje u gradu i županiji.

Osim Karlovčana, na portalu rade i volonteri iz drugih gradova Karlovačke županije.

Tijekom ovih 6 mjeseci u rad portala uključeno je 19 volontera, uspostavljena je suradnja sa preko sto udruga, sportskih klubova, ustanova, škola, medija te privatnog sektora.

Na taj način stvorena je mreža dionika pomoću koje se stvara poticajno okruženje za bolju informiranost mladih te se podiže kvaliteta života mladih jer informacija je preduvjet sudjelovanja.

Info portal za mlade u brojkama:

Ukupan broj događaja: 759
Ukupan broj dojavljenih događaja: 66
Ukupan broj članaka: 217
Ukupan broj blogova: 21
Portal otvoren 26700 puta
Broj volontera koji trenutno rade na portalu: 13
Broj volonterskih sati uloženih u portal: 1653


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.