Sci-Tech

Pametni telefoni

Samsungov Galaxy S8 bez Home tipke

Samsungov Galaxy S8 bez Home tipke

Nakon neslavnih događaja vezano uz Galaxy Note7, a koji se još uvijek (čini se) nisu završili, Samsung se mora dodatno potruditi kako bi Galaxy S8 povratio poljuljano povjerenje kupaca. Glasine koje odlaze iz Južne Koreje govore kako se je Samsung odlučio na popriličnu promjenu izgleda budućeg Galaxyja.

Od prije se šuška kako novi Galaxy S8 dobiva 4K zaslon, ali i gubi 3,5-milimetarski utor za slušalice te kako će se slušalice spajati pomoću USB-C konektora, a sada se čini kako će u povijest otići i Home tipka. Također, promjena bi trebalo biti i vezano uz čitač otiska prsta.

Naime, dosadašnja mu je lokacija bila ispod Home tipke, a kako bi ona trebala izostati iz budućeg Galaxyja, Samsung je prema izvoru odlučio čitač otiska prsta integrirati u sam zaslon. Galaxy S8 bi također trebao biti i prvi Samsungov mobitel s dvije pozadinske kamere.

Izvor navodi kako je odluka o tome konačna te da se još jedino vijeća hoće li sa stražnje strane biti integrirano All-In-One dual camera rješenje ili klasično s dvije odvojene kamere. Ipak kako se radi o glasinama sve navedeno treba uzeti sa zadrškom, barem dok se Samsung službeno ne oglasi.

Bug.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.