Politika

izgubio povjerenje

Niz reakcija na odluku gradonačelnika Dukića da smijeni direktora Športsko rekreacijskog centra Višnjik Denisa Karlovića

Niz reakcija na odluku gradonačelnika Dukića da smijeni direktora Športsko rekreacijskog centra Višnjik Denisa Karlovića
HDZ Zadar

Nakon što je jučer u javnost procurila vijest da je zadarski gradonačelnik Brako Dukić odlučio smijeniti direktora Športsko rekreacijskog centra Višnjikm Denisa Karlovića, uslijedio je niz reakcija, a oglasio se i sam gradonačelnik.

Dukić je ponovio kako smjena nema veze s koncertom Aleksandre Prijović nego isključivo s gubitkom povjerenja u Karlovića. 

Danas smo dobili i prvu reakciju iz HDZ-a, stranke čiji su članovi i Dukić i Karlović. Predsjednik Gradskog odbora ministar Šime Erlić napominje kako su građani birali Dukića za gradonačelnika da upravlja gradom, a kao predsjednika Skupštine u njegovoj je nadležnosti imenovanje i smjena direktora Višnjika.

Erlić dodaje kako se nepotrebno u javnosti digla prašina oko smjene Karlovića, napominjući kako je do sada smijenjeno desetak direktora gradskih poduzeća: 

Denis Karlović je prema jasnim izjavama gradonačelnika Dukića svojim zadnjim radnjama nanio štetu, prije svega gradonačelniku, a samim time i gradu Zadru. Tim postupkom je nepovratno izgubio povjerenje Branka Dukića koje je nužno za daljnju suradnju. Zato mu je gradonačelnik ponudio miran razlaz i drugu funkciju unutar T.D. Višnjik, pružen mu je miran izlaz s funkcije direktora. Danas, mislim, da je ključna uloga za vođenje Grada na gradonačelniku Dukiću i treba mu prepustiti odluke o članovima njegova tima s kojima će voditi Grad kroz poduzeća kao što je TD Višnjik i druga  trgovačka društva.

Htio bih napomenuti da je Grad Zadar kontinuirano kroz gradonačelnika Branka Dukića, kroz njegov rad i rad gradske uprave, ulagao i stvorio "Višnjik" i to ne samo kroz rad jednog saziva gradske uprave već kroz niz gradonačelnika u ranijem sazivu. "Višnjik" je projekt više gradonačelnika i direktora, istaknuo je predsjednik Gradskog odbora  HDZ-a ministar Šime Erlić. 

O slučaju Višnjik oglasio se i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Božidar Kalmeta. Podsjeća kako se u različitim vremenima i pod različitim gradonačelnicima i direktorima gradio i razvijao sportski kompleks na Višnjiku.

- ŠRC Višnjik je projekt koji je počeo još dok sam ja bio gradonačelnik i završio za vrijeme gradonačelnika Živka Kolege i to je jedan od najboljih projekata koji su napravljeni u gradu Zadru, a tako ga prihvaćaju i sami građani.

Na čelu ŠRC-a Višnjik bilo je nekoliko direktora, od pokojnog Nebojše Belića i Andreja Sudinje do Dina Bajla, da bi 2014. u vrijeme kad sam ja bio gradonačelnik bio imenovan Denis Karlović.

Dakle, Višnjik ima svoju povijest i svoju budućnost, kaže Kalmeta. Dodaje kako je tijekom gradnje Višnjika bilo dosta nerazumijevanja i sumnji da bi taj prostor na kraju mogao biti i prodan, što se nije dogodilo. 

Božidar Kalmeta u razgovoru za Radio Zadar je izrazio čuđenje čemu tolika medijska buka oko smjene direktora, te odgovorio na pitanje, može li to štetiti stranci.

- Stranci to neće štetiti. Odlazili su i drugi gradonačelnici, pročelnici, direktori i ravnatelji, tako da to apsolutno neće štetiti tako da bitno je da taj projekt koji je dobar ide dalje. Mene čudi malo ta buka koja se digla, tim više što nema razloga za to jer ništa s nekim nije počelo niti završava.

Što se tiče smjene Karlovića, naravno da sam razgovarao s gradonačelnikom i on je meni rekao da je po njemu napravljena šteta njemu osobno kao čovjeku i kao gradonačelniku, Gradu Zadru, dakle njemu kao nositelju izvršne vlasti koji odgovara za funkcioniranje grada, gradskih ustanova i poduzeća, gdje se ispostavilo da ustvari Branko brani nešto što on nije branio i to je bilo u razgovoru između njih dvoje i tu je Branko, kako on kaže, izgubio trajno povjerenje i da on više u tom smislu ne može funkcionirati te da nema više daljnje suradnje, kaže Kalmeta. 

Predsjednik ŽO HDZ-a kaže kako gradonačelnik Dukić ima potporu stranke.

- Apsolutno. Branko Dukić je gradonačelnik koji je u dva mandata imenom i prezimenom uz stranku dobio izbore. Na prvim izborima već u provom krugu, a u idućima u drugom i to u jakoj konkurenciji i on ima i povjerenje građana. Naravno, ako ima povjerenje građana, naravno da ima povjerenje i stranke. Stranački život nije lak, ima loših i dobrih odluka, te lakih i teških vremena. Denis Karlović je naš, on je član stranke koji, naravno, ima i zasluge za upravljanje Višnjikom, tako je bilo, tako će i ostati. 

I danas smo pokušali za komentar dobiti Denisa Karlovića, međutim nije odgovorio na naš poziv. 


Reci što misliš!