Politika

Enio Meštrović na zadarskoj skupštini održao emotivni govor, pogledajte snimku

Enio Meštrović na zadarskoj skupštini održao emotivni govor, pogledajte snimku
Bojan Bogdanić

Marko Vučetić iz koalicije Srcem za Zadar novi je predsjednik Gradskog vijeća Zadra za kojega je danas na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća glasalo 15 vijećnika liste Srcem za Zadar i Enija Meštrovića.

Nitko nije bio protiv, a suzdržani su bili HDZ-ovi vijećnici i Damir Biloglav iz Domovinskog pokreta. Potpredsjednici Gradskog vijeća su neovisni Enio Meštrović i Bruno Milin iz HDZ-a.

"Rekao sam da je predsjednik Gradskog vijeća sve ono što ne želim biti. Dobio sam antitezu da ću biti jer tako oni žele. Nakon toga dobio sam sintezu kao formiranje većine, pa prihvaćam jer očekujem da se glasanjem očituje antihadezeovska većina u Gradu, ako ne, onda odustajem. Želim stabilnu većinu koja će donositi odluke na razini kohabitacije", rekao je Vučetić, nositelj liste SDP, AM, HSS, Centar, GLAS, koja je osvojila osam mandata.

Meštrović: Odlučit ćemo po svojoj svijesti, a ne protiv HDZ-a ili anti SDP-a

Nakon Vučetićevog govora za govornicu je stao Enio Meštrović i održao emotivni govor.

Snimku govora možete pogledati na poveznici.

"Poštovani ljudi, pošto nas od početka stavljaju na livu, desnu stranu i pošto su moji ljudi stavljeni pred zid, puno puta kroz ovo vrime trpimo ružne napade... Neću to dopustiti. Predložili smo tebe, Marko, jer imamo gradonačelnika iz HDZ-a. Vi ćete biti iz koalicije Sa srcem. Mi ostajemo korektori i kontrolori svega ovoga. Nismo anti HDZ, nismo niti protiv SDP-a, nismo anti. Ništa mi nismo anti. Ako ti tako nešto smatraš, da ćemo mi cilo vrime govoriti na način da smo protiv i da imamo negativnu energiju, zajeba si se. Sve ono što bude ode u Gradskom vijeću, doti jedna točka, ide transparentno pred građane. Transparentno! A odlučit ćemo mi po svojoj svijesti, a ne anti, protiv HDZ-a ili anti SDP-a. A ti, kad si toliko pametan, stani ode i vodi ovu sjednicu i radi, majstore. A nećeš mi mudrovat svako malo. I to nije protiv tebe. Radi jer si pametan, pametniji od nas. Ja sam glup za ovo. Fala", rekao je Meštrović.

Vučetić: Naš politički neprijatelj u gradu Zadru je HDZ

Vučetić je istaknuo da formiranjem većine u Gradskom vijeću, odnosno izborom predsjednika Gradskog vijeća, "ne počinje ništa rušilačko i destruktivno".

"Počinju konstruktivne politike, ali te konstruktivne politike nužno nastaju iz onoga što sam u kampanji govorio, da imamo jasnog adresata naših pozitivnih politika, a to su građani grada Zadra, i jasnog adresata, a to je naš politički neprijatelj u gradu Zadru - HDZ. Nakon ovoga slijede pozitivne politike. Nema anti, nema protu, nema ničega, nego kreće afirmacija javnog života grada Zadra, a ona proizlazi iz ovih dvaju adresata", poručio je Vučetić.