Politika

#gradskovijeće

Radeta: Vijećnici SDP-a neće sudjelovati na sjednici Gradskog vijeća

Radeta: Vijećnici SDP-a neće sudjelovati na sjednici Gradskog vijeća
Šime Zelić/PIXSELL

Daniel Radeta je uoči sjednice Gradskog vijeća Zadra održao konferenciju za novinare na kojoj je rekao da SDP neće danas sudjelovati na sjednici.

Osvrnuo se na prošlu sjednicu s koje je isključen nakon što je optužio gradsku vlast da je znala za ponašanje nastavnika koji je pritvoren zbog sumnji na kaznena djela na štetu djece vezanih uz moguće spolne zlouporaba. 

"Ja ni dan danas ne znam zašto sam izbačen, onaj koji je trebao biti izbačen je pročelnik za Odgoj i obrazovanje Joso Nekić  koji je tamo prostačio i divljao . Tražio sam samo da mu se da opomena, međutim odlučili su izbaciti mene. To je još jean pokušaj da me spriječi da govorim, da radim ono što mi je posao, a posao mi je takav da moram govoriti o teškim temama. 

Koliko god nekima ta tema bila degutantna o njoj moramo razgovarati.
To je i tema o tome na koji način i kako se kadrovira u gradu Zadru. Znamo tko zapošljava ljude po našim institucijama. Sve ono što sam rekao na prošloj sjednici je točno. Ja od takvih tema neću bježati" - naveo je Raderta dodavši:

"Postoji osoba u Gradskom vijeću koja zna i više o onome što sam govorio. To je vijećnica HDZ-a Marijana Bakmaz. Kod nje  je sporni nastavnik optužen za pedofiliju radio. U njezinoj školi je bio zaposlen i s tog posla je morao otići. Zašto? Evo vi imate priliku danas to pitanje postaviti vijećnici Bakmaz." obratio se novinarima Radeta.

Činjenica je da su sve znali činjenica je da su podatke imali i na njima je da nose političku odgovornost" ponovo je Radeta (SDP) i optužio pojedince iz gradske vlasti zbog slučaja sumnji na štetu djece uz spolno zlostavljanje.

Radeta je također naveo da će biti zanimljivo vidjeti kako će danas bez SDP-a raditi Gradsko vijeće pred kojima je niz točaka, a među ostalima i ona o poskupljenju usluga Čistoće. 

Rekao je da se najavljeno poskupljenje pravda povećanjem plaća zaposlenicima ovog gradskog poduzeća, no to nije točno.

Direktora Čistoće treba pitati o naplati usluga iz koje može povećati prihode, a on nema pojma koliko ljudi koristi usluge odvoza otpada. Pogotovo nakon što je izgrađen niz zgrada u kojima su vlasnici stranci. Njima se odvoz smeća ne naplaćuje jer u Čistoći nisu sposobni prikupiti podatke o svojim korisnicima i naplatiti im odvoz, prenosi Radio Zadar.  


Reci što misliš!