Politika

sdp-ova zastupnica

Sabina Glasovac o ratifikaciji Istanbulske konvencije: U ovom trenutku pišemo povijest

Sabina Glasovac o ratifikaciji Istanbulske konvencije: U ovom trenutku pišemo povijest
Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što je Vlada u četvrtak Saboru uputila prijedlog zakona o potvrđivanju Istanbulske konvencije Centar za ženske studije okupio je na konferenciji za medije istaknute žene iz političkog života, različitih svjetonazora i ideologija, kako bi još jednom naglasile važnost ratifikacije dokumenta koji je podigao toliku buru u javnom prostoru

Istaknute žene domaće političke scene i građanskog aktivizma, posve različitih svjetonazora i ideologija, zajednički su poručile: zaštita žena, kao temeljno ljudsko pravo, mora biti ispred svih ideoloških pitanja, javlja tportal.

Zastupnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš istaknula je kako je ratifikacija Istanbulske konvencije temeljno civilizacijsko pitanje te da je ovo jedan od ključnih trenutaka u političkom životu Hrvatske.

SDP-ova zastupnica Sabina Glasovac podsjetila je kako svakih 15 minuta u Hrvatskoj jedna žena biva žrtvom nasilja. Stoga je, tvrdi, ratifikacija Istanbulske konvencije nužno i zdravorazumsko rješenje.

'Ako Istanbulska konvencija pridonese snažnijoj zaštiti i prevenciji od nasilja te učini to da tih žrtava bude manje, a ako ih već ima, da im pružimo zaštitu, onda činimo pravu stvar i zaista u ovom trenutku pišemo povijest', rekla je Glasovac.


Reci što misliš!