Politika

na 6 mjeseci

Hrvatska u svibnju preuzima predsjedanje Odborom ministara Vijeća Europe

Hrvatska u svibnju preuzima predsjedanje Odborom ministara Vijeća Europe

Hrvatska će krajem svibnja u Copenhagenu preuzeti ulogu predsjedanja Odborom ministara Vijeća Europe na šest mjeseci, najavio je premijer Plenković nakon sastanka s glavnim tajnikom Vijeća Thorbjørnom Jaglandom.

''Važno je da u tom razdoblju pokušamo afirmirati nekoliko prioriteta u okviru uhodanog rada organizacije'‘, rekao je premijer.              

"Jedan od njih bit će tema borbe protiv korupcije, druga tema odnosit će se na pitanja decentralizacije, treća će biti posvećena pitanju zaštite manjina i manjinskih prava i četvrta pitanju kulture i kulturne baštine i kulturnih dobara. Te četiri točke sadržane su u okviru prioriteta koje Hrvatska želi staviti na dnevni red", rekao je Plenković.

Bit će organiziran niz događaja i konferencija posvećenih ovim temama kao i drugi relevantni sukpovi vezani uz Vijeće Europe.

Odvijat će se u Hrvatskoj, Strasbourgu, drugim zemljama članicama, kao i u suradnji s UN-om u New Yorku. Plenković je također najavio kako je Jagland prihvatio poziv i posjetit će Hrvatsku u sljedeća dva mjeseca.


Reci što misliš!