Politika

dr. jukić

Psihijatar analizira istaknute ličnosti: Todorić je tragična figura, a o Pernaru je najbolje ne govoriti

Psihijatar analizira istaknute ličnosti: Todorić je tragična figura, a o Pernaru je najbolje ne govoriti
Igor Kralj/PIXSELL

'Za Božu Petrova kažu da je moj miljenik pa uvijek imam opravdanja za sve što napravi. Ne jer mi je miljenik, nego zato što sam uvjeren u njegovo poštenje i dobru namjeru', ističe ugledni psihijatar o kolegi po struci.

Dr. Vlado Jukić, ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče, za Večernji list analizirao je ličnosti političara i drugih osoba s javne scene. Tako, primjerice, za zagrebačkog gradonačelnika u šestom mandatu Milana Bandića ističe da je "čovjek s velikim političkim instinktom koji ga rijetko izda.

"Mnogi mu ne mogu oprostiti uspjeh te stalno traže gdje bi ga i kako kompromitirali. Jasno da im on, čineći neizbježne greške, zna dati štofa za to."

Za predsjednicu Grabar-Kitarović ističe da javnost ne zna cijeniti primjerice činjenicu da je na Forbesovoj listi najmoćnijih žena svijeta prestigla Hillary Clinton. Premijera Plenkovića vidi kao iznimnu ličnost, odnosno političaru koji gleda daleko naprijed.

Zdravku Mamiću dr. Jukić kaže: "Bilo bi dobro da siđe sa scene, zbog svoje 'osebujnosti' je postao neprijatelj broj jedan." Dok je po njemu Ivica Todorić tragična figura naše stvarnosti.

Davor Bernardić je dobar dečko koji se u danim okolnostima teško snalazi, a o Ivanu Pernaru je najbolje ništa ne govoriti, izjavio je dr. Jukić za Večernji list.


Reci što misliš!