Politika

Izbori 2007.

HSU: Mi najbolje znamo što je nepravda, nezaposlenost i siromaštvo

HSU: Mi najbolje znamo što je nepravda, nezaposlenost i siromaštvo

Zakoni se donose u Hrvatskom saboru, zato je važno biti tamo gdje se oni donose, naglasio je Brucker te pozvao Biograđane da izađu na izbore

"Nađite vremena, izađite na biračka mjesta i odlučite kako će vam biti sutra!", poručili su kandidati za 9. IJ s liste HSU-a na predizbornom skupu u Biogradu na Moru.

U nazočnosti velikog građana Biograda, o dosadašnjim rezultatima koje je ova stranka do sada postigla po pitanju umirovljeničkih prava, od kojih je kao najznačajniji istaknut povrat duga umirovljenicima, govorili su prvi na listi HSU u devetoj izbornoj jedinici Leoplod Brucker te kandidati Tomo Pavić iz Zadra, Franjo Farkaš i Dalibor Čepo iz Biograda.

Istaknuto je i ovom prilikom kako upravo ova stranka inicirala i pomogla rješavanju jednog od najbitnijih problema umirovljenika kao što je povrat umirovljeničkog duga, a velikim trudom i zalaganjem HSU-a na političkoj sceni, rješava se i problematika sadašnjih i budućih umirovljenika, rečeno je na skupu.

- Sa svega tri zastupnika uspjelo se realizirati puno toga, a uz isplatu obeštećenja koja je u tijeku, tu je i isplata božićnice umirovljenicima. Uz pomoć Saveza samostalnih sindikata, koji su zbog sličnosti programa podržali HSU, stranka će se još više angažirati na planu prava radnika i umirovljenika a velike podrške prema zadnjim saznanjima dobivamo i od mladih ljudi, kazao je uz ostalo Leopold Brucker te dodao kako će se upravo ova stranka boriti za dostojanstvo i ljudska prava "jer su oni najveća svetinja koju treba cijeniti, promicati i braniti svim sredstvima".

- Mi, naime, najbolje znamo što je nepravda, nezaposlenost i siromaštvo. No, zakoni se donose u Hrvatskom saboru, zato je važno biti tamo gdje se oni donose, naglasio je Brucker te pozvao Biograđane da izađu na izbore, kako bi se većom zastupljenošću članova iz ove stranke u Saboru mogla potaknuti i druga pitanja.

Između ostaloga, HSU najavljuje kako će se zalagati za potpunu zdravstvenu zaštitu i oslobađanje plaćanja participacije za lijekove i liječenje, socijalnu skrb za potrebite, povećanje minimalne plaće i neoporezivog dijela plaće te plaćanje cjelokupnog odrađenog rada, te niza drugih pitanja socijalne problematike.


Reci što misliš!