Politika

Rekord

Primorac opovrgnuo izjave SDP-ovaca

Primorac opovrgnuo izjave SDP-ovaca

Naglasio je da je Hrvatska u posljednje četiri godine za obrazovanje, uključivši ovaj proračun, zajedno s kreditnim izdvajanjima premašila rekordnih milijardu eura

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac opovrgao je današnje izjave saborskih zastupnika SDP-a kako je rebalansom proračuna predviđeno povećanje izdvajanja za to ministarstvo samo privid, javlja Vecernji.hr .

"Ja im opraštam, a vjerojatno i Gospodin, jer ne znaju što čine", izjavio je ministar Primorac za "Dnevne novosti" Hrvatskoga radija.

Istaknuo je da je povećanje proračuna za Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) rekordno. Dodao je da povećanje od 54 posto nije zabilježeno posljednjih 30-tak godina, a povećanje proračuna za to Ministarstvo, samo za visoko obrazovanje, je oko 77 posto.

Naglasio je da je Hrvatska u posljednje četiri godine za obrazovanje, uključivši ovaj proračun, zajedno s kreditnim izdvajanjima premašila rekordnih milijardu eura. Podsjetio je da je nedavno i povjerenik EU Jan Figel rekao da to Hrvatsku stavlja u poziciju država koje imaju najveća izdvajanja za obrazovanje posljednje četiri godine.

"Naši su argumenti brojevi. Opraštam ljudima koji to ne razumiju", rekao je Primorac, komentirajući tvrdnje zastupnika SDP-a s konferencije za novinare. Marija Lugarić, Daniel Mondekar i Gvozden Flego istaknuli su kako 334 milijuna kuna, koliko se rebalansom dodatno planira za resor znanosti, obrazovanja i športa, ne planira utrošiti na ključne, strateške projekte, već da se te stavke čak i smanjuju.

 


Reci što misliš!