Politika

U Tbilisiju prosvjed

Izvanredni summit u Bruxellesu

Izvanredni summit u Bruxellesu
Foto:takensomewhere.com

Sarkozy je već ranije predložio sporazum koji uključuje trenutačno uklanjanje ruskih kontrolnih točaka na gruzijskom teritoriju

U Bruxellesu će se održati izvanredni sastanak čelnika Europske unije kako bi se razmotrili odnosi s Rusijom i moguća pomoć Gruziji.

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev i francuski predsjednik Nicolas Sarcozy, jučer su razgovarali telefonski o dvjema separatističkim pokrajinama Abhaziji i Južnoj Osetiji te navodno i o mogućnosti raspoređivanja međunarodnih promatrača u kriznoj regiji. Kremlj nije objavio pojedinosti razgovora.

Sarkozy je već ranije predložio sporazum koji uključuje trenutačno uklanjanje ruskih kontrolnih točaka na gruzijskom teritoriju, povlačenje ruskih snaga na pozicije prije sukoba te međunarodne razgovore o modalitetima sigurnosti i stabilnosti u Južnoj Osetiji i Abhaziji.

A u glavnom gruzijskom gradu Tbilisiju i ostalim dijelovima zemlje za danas su najavljeni prosvjedi protiv ruske agresije. Organizatori očekuju desetke tisuća prosvjednika. Demonstracije će se održati upravo u vrijeme dok se u Bruxellesu bude raspravljalo o krizi u Gruziji. 


Reci što misliš!