Politika

Komentar

Mesić: Dodik je iluzionist koji radi opasan posao

Mesić: Dodik je iluzionist koji radi opasan posao

Mesić je Dodika nazvao iluzionistom koji radi opasan posao

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u Splitu je komentirao izjave premijera Republike Srpske Milorada Dodika u kojima on najavljuje da, ako ga visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Miroslav Lajčak smijeni s dužnosti, ima svoj scenarij za osamostaljenje tog entiteta.

Mesić je Dodika nazvao iluzionistom koji radi opasan posao. - Dodik ne priznaje BiH i prijeti izdvajanjem iz te države. To je opasno za nas i za susjedstvo. To je opasno za BiH i za Europu. Nadam se da će to shvatiti i Milorad Dodik te da neće tražiti krivce izvan svojeg kruga - rekao je hrvatski predsjednik.

Ući u trag i ratnim profiterima

Mesić je u Splitu boravio u povodu 65. obljetnice VII. Dalmatinskog korpusa Narodnooslobodilačke vojske. Nakon svečane akademije prokomentirao je ubojstvo Ivane Hodak te kazao kako nema nikakvih saznanja o tom slučaju, prenosi Radio Dalmacija.

- Nadam se da će policija izvršiti svoj zadatak, pogotovo sada kada smo dobili vrh koji je stručan - rekao je predsjednik. Istaknuo je kako u trag treba ući ne samo ubojicama, nego i novcu koji je ispario iz Hrvatske i svim ratnim profiterima te onima koji su se okoristili korupcijom. Kad se aktiviraju svi instrumenti kojima raspolažu, rezultat neće izostati, zaključio je predsjednik Mesić.


Reci što misliš!