Politika

Optužbe

Dodik ponovno napao Mesića

Dodik ponovno napao Mesića

Hrvatski predsjednik je, nakon Dodikovih najava o mogućnosti raspisivanja referenduma o izdvajanju RS-a iz BiH, u početku listopada izjavio da je Milorad Dodik ''iluzionist koji ne priznaje BiH''

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik ponovno je optužio Stjepana Mesića da svojim djelovanjem ne pridonosi regionalnoj stabilnosti, miješajući se u unutarnje stvari BiH.

''Stjepan Mesić se već dulje vrijeme pokušava neprincipijelno miješati u unutarnje odnose u BiH i svojim političkim djelovanjem otežava odnose BiH i Republike Srpske s Hrvatskom.

Njegove izjave su posve nekorektne i hrvatski predsjednik se na taj način postavio kao navijačka strana u BiH'', rekao je Milorad Dodik, a prenosi Net.hr .

Dodao je da Mesić poziva na rušenje Daytonskoga mirovnog sporazuma, iznoseći laži o Republici Srpskoj.

Komentirajući Mesićev posjet Tuzli, gdje je održao predavanje u povodu Zasjedanja Antifašističkog vijeća Narodnooslobodilačke borbe, Dodik je ocijenio kako je Mesićev dolazak u Tuzlu nevažan.

Hrvatski predsjednik je, nakon Dodikovih najava o mogućnosti raspisivanja referenduma o izdvajanju RS-a iz BiH, u početku listopada izjavio da je Milorad Dodik ''iluzionist koji ne priznaje BiH''.

Rekao je da su Dodikove prijetnje izdvajanjem RS-a iz BiH opasne za zemlje u susjedstvu BiH i za Europu.

Dodik je pak optužio Mesića za njegovu ulogu u ratu i raspadu bivše SFRJ kao i njegovo ''miješanje u unutarnja pitanja BiH''.


Reci što misliš!