Politika

Mesić o Dodiku

Mesić: Mene Dodik ne interesira

Mesić: Mene Dodik ne interesira

Dodik je ranije više puta prijetio organiziranjem referenduma o odvajanju Republike Srpske iz BiH po ugledu na osamostaljivanje Kosova

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić je u ponedjeljak za televiziju Federacije BiH izjavio kako ponašanje premijera Republike Srpske (RS) Milorada Dodika otežava suradnju između Hrvatske i BiH, piše Vecernji.hr .

"Želim da Hrvatska surađuje sa BiH što bolje i kvalitetnije, ali teško je surađivati ako netko (Dodik) ne prizna svoju državu (BiH). Ako netko kaže da za njega BiH nije konstanta te da pretvara entitet (RS) u državu u državi, onda to smeta razvoju BiH, njenom uključivanju u euroatlanske integracije ali smeta i u suradnji s Hrvatskom", rekao je Mesić u ponedjeljak na večer u izjavi za emisiju "60 minuta" Televizije Federacije BiH.

"Mene gospodin Dodik ne interesira", kazao je Mesić naglašavajući da na poruke koje šalje Dodik treba odgovoriti međunarodna zajednica.

Dodik je prošlog tjedna izjavio kako ima svoj scenarij ako ga smjeni visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Miroslav Lajčak po kojem bi utemeljio nevladinu organizaciju čiji bi on bio predsjednik "i poveo Republiku Srpsku u osamostaljenje".

Dodik je ranije više puta prijetio organiziranjem referenduma o odvajanju Republike Srpske iz BiH po ugledu na osamostaljivanje Kosova.


Reci što misliš!