Politika

Ususret izborima

Ingrid Antičević Marinović SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zadra

Ingrid Antičević Marinović SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zadra

'Došlo je vrijeme kada konačno treba učiniti puno više za povjerenje građana. Ovoga puta nema 'skrivača', već oni koji iz naših redova idu pred birače, ulaze u konkretnu političku borbu', kazao je Milanović

Na današnjoj konferenciji održanoj u prostorijama Gradske organizacije SDP-a, ta je stranka predstavila svog kandidata za predstojeće lokalne izbore za gradonačelnika Zadra, u svibnju 2009.

Gradski odbor SDP-a odlučio je da će kandidatkinja za gradonačelnicu Zadra biti predsjednica Gradske organizacije SDP-a Ingrid Antičević Marinović, dok je kandidat za dogradonačelnika neovisni vijećnik dr. Miro Morović.

Podršku svojoj stranačkoj kolegici dao je i predsjednik SDP-a Zoran Milanović, koji je trenutačno u posjetu Zadarskoj županiji. U povodu predstojećeg blagdana Svih Svetih, kao i u spomen Dana oslobođenja grada Zadra, Milanović je položio vijence na Gradskom groblju, naglašavajući kako ga čudi da tu istu gestu nisu učinili njegovi stranački suparnici među zadarskim gradskim čelnicima.

Antičević Marinović kazala je kako se stranačka politika za vodstvo grada Zadra nije odviše promijenila, te da im je primarni cilj stvoriti 'grad po mjeri čovjeka', odnosno grad i njegovo vodstvo u službi građana.

'Kao gradonačelnica Zadra, mogu obećati kako će grad konačno preuzeti neke funkcije, koje mu možda i ne pripadaju, ali su ključne za njegovo funkcioniranje', istakunla je Antičević Marinović, misleći pritom na socijalnu i fizičku sigurnost građana.

Zoran Milanović, uz punu podršku Ingrid Antičević Marinović i Miru Moroviću, u Zadar je došao najaviti i političku borbu na predstojećim izborima, u kojoj je za pobjedu, bitno osvojiti više od 50% glasova birača.

'Došlo je vrijeme kada konačno treba učiniti puno više za povjerenje građana. Ovoga puta nema 'skrivača', već oni koji iz naših redova idu pred birače, ulaze u konkretnu političku borbu'.

Milanović je komentirao i aktualnu situaciju u državi po pitanju obračuna s kriminalističkim miljeom, istaknuvši kako je njegovo pružanje ruke Sanaderu bila isključivo gesta dobre volje.

'Nije Sanader utopljenik, on je vrlo dobar 'plivač' i 'sidraš'. To je bila obična gesta, jer nije ovdje problem Sanader, već Hrvatska', zaključio je Milanović.


Reci što misliš!