Politika

Izbori

Rumunjski premijer pozvao birače na glasovanje

Rumunjski premijer pozvao birače na glasovanje

"Srdačno i s poštovanjem pozivam sve Rumunje da shvate kako je apsolutno potrebno otići glasovati za svoju budućnost", naglasio je premijer

Rumunjski premijer Calin Tariceanu pozvao je u nedjelju birače da sudjeluju na parlamentarnim izborima u zemlji, jer je stopa sudjelovanja iznosila 19,84 posto sedam sati nakon otvaranja birališta, javlja AFP

"Suzdržanost koja, čini se, dosad obilježava ovaj dan neće zadovoljiti brojne Rumunje glede rezultata glasovanja iz jednostavne činjenice što nisu željeli iskoristiti svoje temeljno pravo", kazao je Tariceanu u izjavi za tisak tri sata prije zatvaranja birališta.

"Srdačno i s poštovanjem pozivam sve Rumunje da shvate kako je apsolutno potrebno otići glasovati za svoju budućnost", naglasio je on.

Dok je na birališta pozvano približno 18 milijuna birača u nedjelju, stopa sudjelovanja iznosila je 19,84 posto u zemlji te samo 15,85 posto u glavnom gradu nakon sedam sati glasovanja, što je daleko ispod stopa zabilježenih na parlamentarnim izborima 2004.

Datum izbora koji je odredila vlada pada na dan uoči nacionalnog praznika što je za mnoge prigoda za odlazak na produženi vikend.


Reci što misliš!