Politika

Vojna pitanja

Putin: Rusiji više ne trebaju vojne baze u Venezueli

Putin: Rusiji više ne trebaju vojne baze u Venezueli

Venezuela i Rusija su u utorak završile zajedničke pomorske vojne vježbe u Karipskome moru

Rusiji "danas" ne trebaju stalne vojne baze u Venezueli i na Kubi, rekao je u četvrtak ruski premijer Vladimir Putin ne isključujući takvu mogućnost u budućnosti, javlja AFP

"Danas nema potrebe da se grade stalne baze (u Venezueli i na Kubi), premda imamo sporazume s čelništvom Venezuele i mislim da se ni Kuba ne bi tomu protivila", kazao je Putin na sjednici koju je prenosila televizija i tijekom koje je odgovarao na pitanja gledatelja.

"Bude li nužno, možemo imati pristup lukama u tim zemljama kako bi se naši ratni brodovi mogli opskrbiti namirnicama i gorivom", istaknuo je, dodajući da Rusija "ima velik broj takvih mogućnosti, i to ne samo u tim dvjema zemljama".

"Otkrit ću vam jednu veliku vojnu tajnu", rekao je u šali. "Kada smo objavili da naši ratni brodovi dolaze u Venezuelu radi zajedničkih vojnih vježba, primili smo puno ponuda za ulazak naših brodova u luke tih zemalja, što me je iznenadilo", dodao je.

Venezuela i Rusija su u utorak završile zajedničke pomorske vojne vježbe u Karipskome moru, na području koje se obično smatra sferom američkog utjecaja.


Reci što misliš!