Politika

Blokada pregovora

Sanader za sastanak s Pahorom, samo uz predstavnike Unije

Sanader za sastanak s Pahorom, samo uz predstavnike Unije

Po njegovim riječima, u Ured premijera još nije stigao Pahorov poziv za službeni susret sa Sanaderom na kojem bi se trebao naći izlaz iz situacije nastale slovenskom blokadom pristupnih pregovora između Hrvatske i EU-a

Hrvatski premijer Ivo Sanader prihvaća poziv za susret sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom, no samo ako mu prisustvuju predstavnici EU-a, izjavio je u petak glasnogovornik hrvatske Vlade Zlatko Mehun, javlja Totalportal.hr .

"Premijer Sanader je za takav susret, uz uvjet da na njemu budu predstavnici Europske komisije ili predsjedništva EU-a", izjavio je Mehun.

Po njegovim riječima, u Ured premijera još nije stigao Pahorov poziv za službeni susret sa Sanaderom na kojem bi se trebao naći izlaz iz situacije nastale slovenskom blokadom pristupnih pregovora između Hrvatske i EU-a.

Pahor je u petak objavio da je slovenskog veleposlanika u Zagrebu Milana Adamiča Oražena ovlastio da Sanaderu uputi službeni poziv za susret, potvrdivši spremnost da to bude što prije i uvjeren da bi to pomoglo izlazu iz stanja nastalog pošto je njegova Vlada u petak blokirala otvaranje i zatvaranje većine pregovaračkih poglavlja na Međuvladinoj konferenciji u Bruxellesu.

 


Reci što misliš!