Politika

Lokalni izbori

SDP predstavio Socijalni program za predstojeće lokalne izbore

SDP predstavio Socijalni program za predstojeće lokalne izbore

'Zadar - grad jednakih šansi za sve' naziv je SDP-ovog Socijalnog programa, kojim su obuhvaćene sve dobne i socijalne skupine - od novorođenčadi do osoba starije životne dobi

Na današnjoj konferenciji za novinare, SDP je predstavio Socijalni program za predstojeće lokalne izbore. Na konferenciji su sudjelovale Ingrid Antičević Marinović, SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zadra, županijska vijećnica Sabina Glasovac, te potpredsjednica SDP-a Hrvatske Milanka Opačić.'

'Zadar - grad jednakih šansi za sve' naziv je SDP-ovog Socijalnog programa, kojim su obuhvaćene sve dobne i socijalne skupine - od novorođenčadi do osoba starije životne dobi. U slučaju pobjede na lokalnim izborima, tijekom svojeg mandata SDP obećava osigurati mjesto i subvencionirani vrtić za svako dijete. Također, povećat će i naknada za opremu novorođenčadi na 1500 kuna, i to retrogradno, od  1. siječnja 2009. godine.

Uz to, Socijalni program predviđa osiguravanje 100 socijalnih te 100 POS-ovih stanova, a gradit će se i gradski stanovi za najam po nižoj renti. Samohranim roditeljima subvencionirat će se troškovi stanovanja do 20%. Također, SDP-ovci obećavaju i gradnju novog Doma umirovljenika, a oni umirovljenici s mirovinom manjom od 1500 kuna, iz gradskog proračuna dobivat će 100 kuna kao dodatak, rekla je Ingrid Antičević Marinović:

 

Skraćenom video prezentacijom, program je predstavila županijska vijećnica Sabina Glasovac, istaknuvši između ostaloga, kako su osnovni ciljevi ovog programa zadovoljiti temeljne potrebe građana, udvosručiti izdvajanja proračunskih sredstava za provedbu socijalne politike, kako bi se dodatno zaštitio najugroženiji dio stanovništva (na 10%), revidirati osobne cenzuse prihoda za osvarivanje prava na gradsku pomoć i time omogućiti većem broju korisnika da dođu do direktne pomoći iz gradske blagajne.

Milanka Opačić  istaknula je da je potrebna decentralizacija od središnjice, kako bi lokalna zajednica mogla pomoći svojim žiteljima i da bi se ovakvi poticajni programi mogli i provesti u djelo:

(audio: Radio Centar)

 

 

O budućem osnivanju Obiteljskih centara, Milanka Opačić je kazala kako su oni potpuno nepotrebni, te da je nužno postojeće ustanove obogatiti novim stručnim kadrovima, te rasteretiti zaposlenike od opsežne administracije koja ih guši, te se ne mogu baviti onime za što su plaćeni - socijalnim radom.


Reci što misliš!