Politika

Privilegije

HDZ-ovac Hrvatskim šumama duguje 5 milijuna kuna

HDZ-ovac Hrvatskim šumama duguje 5 milijuna kuna

Dug koji je napravila tvrtka HDZ-ovca Franje Lucića od 5 milijuna kuna prema Hrvatskim šumama odlukom predsjednika Uprave Darka Vuletića reprogramiran je na 10 obroka

Tvtka Tofrado koja je u vlasništvu Franje Lucića, saborskog zastupnika, gradonačelnika Pleternice i predsjednika požeške županijske organizacije HDZ-a, višemilijunski je dužnik Hrvatskim šumama, no ipak kod otplate dugova ima privilegije.

Naime dug od gotovo pet milijuna kuna u ožujku ove godine odlukom Darka Vuletića, predsjednika Uprave Hrvatskih šuma, reprogramiran je na 10 obroka i trebao bi biti isplaćen do kraja godine, piše Jutarnji list, a prenosi Net.hr .

U prilog privilegiranom položaju ide i to da hrastovi trupci koje Hrvatske šume isporučuju Lucićevoj tvrtci dospijevaju na naplatu tek godinu dana nakon isporuke, iako je u ugovoru iz svibnja 2008. precizirano da je rok plaćanja dva mjeseca. U isto vrijeme neki drugi kupci robu moraju platiti u roku od 60 dana, poput tvrtke Spin Valis.

Sugovornik Jutarnjeg lista iz požeške podružnice Hrvatskih šuma, kaže da Lucićeva tvtka dug uglavnom vraća kompenzacijskim radovima.

I za prijevoz trupaca tLucićeva je tvrtka bila privilegirana.

Naime u lipnju 2008. tadašnji voditelj podružnice Hrvatskih šuma u Požegi, a danas aktualni požeško-slavonski župan Marijan Aladrović (HDZ) donio odluku o sniženju cijena prijevoza za tvrtku Tofrado od 15 posto, što je opravdao jakom konkurencijom.

No zaposlenici u Hrvatskim šumama kažu da razlog koji Aladrović navodi ne stoji i tvrde da prilikom kupnje drveta radnici Hrvatskih šuma, bez obzira na to što imaju vlastiti, moraju plaćati usluge prijevoza Hrvatskih šuma.

 

 


Reci što misliš!