Politika

Saborski imunitet

Saboru predloženo skidanje imuniteta HDZ-ovcu Franji Luciću

Saboru predloženo skidanje imuniteta HDZ-ovcu Franji Luciću

MIP-u je zahtjev za odobravanje pokretanja kaznenog postupka protiv Lucića uputilo požeško općinsko državno odvjetništvo, a na temelju kaznene prijave kojom se Lucića tereti da je izazvao prometnu nesreću

Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) jutros je odlučilo Hrvatskom saboru predložiti da skine zastupnički imunitet i odobri pokretanje kaznenog postupka protiv HDZ-ovog zastupnika Franje Lucića.

MIP-u je zahtjev za odobravanje pokretanja kaznenog postupka protiv Lucića uputilo požeško općinsko državno odvjetništvo, a na temelju kaznene prijave kojom se Lucića tereti da je izazvao prometnu nesreću.

Predsjednik MIP-a Damir Sesvečan (HDZ) kazao je da je Povjerenstvo, po dosadašnjoj praksi, za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće Saboru predlagalo da odobri pokretanje kaznenog postupka, pa je MIP jednoglasno tako odlučio i jutros.

MIP je, pak, Saboru predložio da uskrati odobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, koje su, kao supsidijarni tužitelji, zatražili bivši diplomat Ljubomir Čučić i njegova odvjetnica i supruga Nataša Pifer Mihelić.

Čučić i Pifer Mihelić, kojima se sudi za protupravno držanje dvije Čučićeve maloljetne kćeri, kazneno su prijavili Bajića radi udruživanja s policijom u kriminalnu organizaciju radi oduzimanja njegove djece i njihove deportacije u inozemstvo.

USKOK je ranije odbacio tu kaznenu prijavu, ali su Čučić i Pifer Mihelić, kao supsidijarni tužitelji, nastavili kazneni progon protiv Bajića i drugih djelatnika Državnog odvjetništva, te protiv ravnatelja policije Marijana Benka i policajaca.

Kako je Sabor i do sada uskraćivao odobrenje za pokretanje kaznenog postupka na temelju zahtjeva supsidijarnih tužitelja, MIP je jutros odlučio Saboru predložiti da ne odobri kazneni progon Bajića.


Reci što misliš!