Politika

Predsjednički izbori 2009.

Nova TV optužila HRT za krađu rezultata izlaznih anketa

Nova TV optužila HRT za krađu rezultata izlaznih anketa

Nova TV optužila je HTV za krađu rezultata izlaznih anketa. Naime HRT je u svom programu koristio podatke izlazne ankete koju je za Novu TV i RTL provela agencija Ipsos Plus, javlja Slobodna Dalmacija.

 - Rezultate izlaznih anketa koje je za Novu TV i RTL provela agencija Ipsos Puls, HRT je nelegalno večeras koristio u svom Dnevniku. Iako je HRT-u ponuđeno da jednako s komercijalnim televizijama učestvuje u narudžbi izlaznih anketa, javna televizija odustala je od narudžbe. Izlazne ankete naručile su i u potpunosti financirale Nova TV i RTL koje jedine imaju pravo koristiti njihove rezultate, uz pravilno navođenje metodologije i izvora.

Nova TV u potpunosti osuđuje ovakav neprofesionalan, nelegalan i nepošten postupak HRT-a - navode s Nove TV.

- Podsjećamo, tijekom dana na 150 biračkih mjesta diljem Hrvatske anketari agencije Ipsos PULS provodili su, za Novu TV, anketu među biračima. Riječ je o 8.871 ispitanika, koji su po izlasku s birališta anketarima odgovorili kome su dali svoj glas. Nova TV naglašava da izlazna anketa nije i izborni rezultat koji objavljuje Državno izborno povjerenstvo u ponoć - stoji u reakciji Nove TV.


Reci što misliš!