Politika

Petlja se u njihove poslove

Milorad Dodik britanskog ministra vanjskih poslova nazvao "nasilnikom"

Milorad Dodik britanskog ministra vanjskih poslova nazvao

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik u današnjoj se izjavi nizom negativnih konstatacija obrušio na novog britanskog ministra vanjskih poslova Williama Hagueua, nazvavši ga u jednom trenutku i "nasilnikom".

Dodik je, kako prenosi bosanskohercegovačka novinska agencija Fena, u Banja Luci izjavio kako se stranci "previše petljaju u odnose u BiH", te da "vidi i da ovaj novi britanski ministar vanjskih poslova, koji je rekao da u BiH treba pokazati mišiće, glumi nasilnika".

"Neka on pokazuje mišiće na drugom mjestu, a ovdje ne trebaju mišići. Volio bih da vidim kakve to on mišiće ima" rekao je Dodik, te je dodao kako neki od stranaca "u kontinuitetu pokušavaju zadržati neke svoje aktivnosti u BiH, koja ima svoju strukturu, može funkcionirati i ne trebaju joj takve siledžije koje pokušavaju mišićima rješavati probleme".

U BiH se stvari, poučava premijer RS, moraju riješiti kompromisom i unutrašnjim dogovorom, te je konstatirao kako upravo takav pristup zagovara i on, a "odbacuje svake mišiće". Pritom je vjerojatno načas zaboravio na svoje zalaganje za osamostaljenje RS-a i odcjepljenje od ostatka BiH bez obzira na mišljenje i pristanak druga dva entiteta.


Reci što misliš!