Politika

Oštra SDP-ovka

Antičević-Marinović: "Premijerki je bolje guliti krumpire, nego ljude"

Antičević-Marinović:

SDP-ova saborska zastupnica oštro je kritizirala Vladin prijedlog Zakona

SDP-ova saborska zastupnica Ingrid Antičević - Marinović na jutrošnjoj je konferenciji za novinare oštro kritizirala Vladin prijedlog Zakona da žene jednako kao i muškarci rade do 65.-te godine života bez obzira na radni staž, javlja Radio Zadar.

Dok su druge zemlje vodile računa o nizu društvenih pitanja i obiteljskih okolnosti, naša je Vlada bez javne rasprave prijedlog zakona poslala u proceduru rekla je Antičević-Marinović, objanišvi slikovito kako će njegova provedba izgledati u praksi.

'Možete zamisliti da vam u kafiću uskoro kavu polužuje 65-godišnja konobarica ili da vam u frizerskom salonu kosu izvlači 65-godišnja frizerka. To je taj hrvatski san koji nam je namijenila premijerka Jadranka Kosor.

Gospođa Kosor, koja je rekla, kako zna napraviti dobru krumpir salatu, bilo bi bolje da guli krumpire nego da guli ljude', rekla je Antičević-Marinović.

Dodala je kako će SDP čim dođe na vlast ukinuti zakon koji nije dobar. Naglasila je kako ova odluka ne vodi ka stabilizicaiji društva te da nije ni pravedna.

Po prijedlogu ove Vlade žene će morati raditi i do 50 godina jer neki počinju raditi već sa 16 godina života.

Poruka ženama je da ne rade, nego da čekaju da im umre suprug kako bi uživale njegovu mirovinu, jer svoju ne bi nikada dočekale, rekla je Antičević-Marinović.

Radio Zd/ezd


Reci što misliš!