Politika

BiH bez jasnog stava o integritetu Srbije

Dodik ponovno provocira: BiH je politički neodrživa

Dodik ponovno provocira: BiH je politički neodrživa

Srpski predsjednik Boris Tadić posjetio je danas Užice u Bosni i Hercegovini te rekao kako su odnosi Srbije i BiH u usponu i da će njegova zemlja poštovati sve odluke koje usvoje dva entiteta i tri naroda Bosne i Hercegovine.

Kazao je i kako je Srbija pružila podršku BiH za članstvo u Vijeću sigurnosti UN-a, no kritizirao je to što BiH nema jasan stav prema integritetu Srbije i rezoluciji o Kosovu. Takav nedostatak stava je nazvao opasnim i kontraproduktivnim.

"Nedovoljna jasnoća u odnosu prema integritetu Srbije veoma je opasna i nikome ne pridonosi, a prije svega predstavlja problem samoj BiH", kazao je Tadić i zatražio da svi politički faktori u BiH pokažu punu ozbiljnost po tome pitanju.

Na njega se nadovezao i premijer Republike Srpske Milorad Dodik koji je podsjetio da BiH nije priopćila kako će se izjasniti o rezoluciji Srbije o Kosovu na Općoj skupštini UN-a. "Odnos Sarajeva prema tom pitanju je konfuzan, potpuno neodgovoran i politički neodrživ, kao što je i sama BiH", provokativno je kazao Dodik.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.