Politika

Aktualni problemi

HSU: 'Stati ćemo uz onu stranku koja umirovljenicima ponudi kvalitetan program'

HSU: 'Stati ćemo uz onu stranku koja umirovljenicima ponudi kvalitetan program'

Predsjednik GO HSU Duško Vuković iznio je statističke podatke koji govore u kolikoj se mjeri od umirovljenika putem kriznih nameta puni državni proračun

Zadarski ogranak Hrvatske stranke umirovljenika na današnjoj konferenciji za medije iznio je svoje stavove o nekoliko aktualnih problema ove socijalne skupine.

Predsjednik gradske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika, Duško Vuković, naglasio je kako je netočno da umirovljenici žive na trudu i radu drugih.

Upozorio je kako se samo na mirovinskom doprinosu godišnje skupi oko 4 milijarde kuna, te kako HSU očekuje od Vladinog antikorupcijskog programa jačanje političkog pritiska na organe koji su zaduženi za otkrivanje nezakonitosti.

'Ne podržavamo blokadu rasta i usklađivanja svih mirovina, porez na braniteljske mirovine, zdravstveni doprinos za neke mirovine', kazao je Vuković.

Predlažu da se uskladi povećanje mirovina za 1 % manje od plaća, a tako prikupljena sredstva trebaju ići Fondu za razvoj poduzetništva.

Vuković je iznio statističke podatke koji govore u kolikoj se mjeri od umirovljenika putem kriznih nameta puni državni proračun. Također, istaknuo je potrebu neutralizacije bankarskih uvjeta.

Branislav Jelinić osvrnuo se na pitanja HSU koja su nedavno aktualizirana programom bloka 'Umirovljenici zajedno', te kazao kako će HSU stati na stranu one stranke koja bude predstavila kvalitetan program za umirovljenike.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.