Politika

Istraživanje Ipsos Pulsa za Novu TV

Čak 83 posto građana ne podupire rad Vlade

Čak 83 posto građana ne podupire rad Vlade

Istraživanje Nove TV i Ipsos Pulsa pokazuje da u ovom trenutku 83 posto građana ne podupire put kojim ide Hrvatska, doznaje tportal.

Najpopularniji političar je predsjednik Ivo Josipović kojeg pozitivno ocjenjuje 81 posto građana. Slijedi ga predsjednik SDP-a Zoran Milanović s podrškom od 48 posto, na trećoj poziciji je Damir Kajin, na četvrtoj laburist Dragutin Lesar, a na petoj predsjednik HSLS-a Darinko Kosor. Premijerka Jadranka Kosor nalazi se tek na šestom mjestu s podrškom od 33 posto.

Da su danas izbori, premoćnu pobjedu bi odnijela koalicija SDP- HNS-IDS-HSU. Za nju bi glasovalo 41 posto birača, dok bi koaliciji HDZ-a, HSS-a i DC-a pripalo 25,5 posto. Na trećem mjestu sa 4,2 posto su Hrvatski laburisti – stranka rada.

Premijerku Kosor treba zabrinuti i to što 62 posto HDZ-ovih birača smatra da Vlada vodi zemlju u pogrešnom smjeru.

Što se tiče izlaska na referendum za EU, na njega bi sigurno izašlo 51 posto birača. Tom postotku treba dodati i dio od 28 posto onih koji su izjavili da bi vjerojatno izišli. Za ulazak u EU glasovalo bi njih 53 posto, 35 bi bilo protiv, dok je 12 posto neopredijeljenih.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.