Politika

Ostojić ne želi potvrditi ni demantirati

Nema tragova da je Linić bio prisluškivan

Nema tragova da je Linić bio prisluškivan

Lavinu optužbi prema vrhu MUP-a pokrenuo je zapravo bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec

"Kada odbor usvoji zaključke, onda ćemo ih prezentirati Saboru", bilo je sve što je rekao Ranko Ostojić predsjednik radne skupine saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost rekao za Index dodajući da su u radnoj skupini HDZ-ovi zastupnici Tomislav Čuljak i Krunoslav Markovinović te SDSS-ovac Milorad Pupovac.

Naime, u medijima se pojavila informacija kako ovo radno tijelo Sabora ispitujući navode saborskog zastupnika Slavka Linića da je prisluškivan od strane MUP-a, nije došlo do tih saznanja. Ostojić takve informacije ne želi potvrditi a ni demantirati.

"Radna je skupina temeljito obavila nadzor, obišla tehnički centar te pregledala zapise i utvrdila kako nema traga da je Linić bio prisluškivan. Njezini su članovi razgovarali i s glavnim ravnateljem policije Oliverom Grbićem koji je, navodno, ustvrdio da Linićeve pritužbe ne stoje", objavio je danas državni Vjesnik pozivajući se na neslužbene informacije.

Podsjetimo kako je Linić svojedobno rekao kako ima informacije da ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko "sve prisluškuje" pa tako i njega. Linić koji se našao na liniji optužbi kako je ratni profiter, naglasio je da ga vjerojatno automatski tako i prisluškuju. Također rekao je kako mu se spočitavaju već duže vrijeme i Riječke tržnice pa je i to razlog da ga se prisluškuje.

Lavinu optužbi prema vrhu MUP-a pokrenuo je zapravo bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec koji je na posebnoj konferenciji za novinare optužio ravnatelja Grbića da je vrhu HDZ-a predložio podizanje anonimnih prijava protiv oporbenih političara.

"To je trebala biti protuteža prijavama koje stižu na račun HDZ-ovih političara", ustvrdio je Polančec.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.