Politika

'Prozvani' dvojac odgovara

Karamarko Liniću: 'Ili je neinformiran, ili su ga pogrešno informirali'

Karamarko Liniću: 'Ili je neinformiran, ili su ga pogrešno informirali'

Kaznena prijava podnesena je protiv Linića i još nekoliko osoba za navodni nestanak 800.000 njemačkih maraka u srpnju 1991. kojima je trebalo biti kupljeno oružje iz Slovenije

Nakon što se SDP-ovac Slavko Linić žestoko obrušio na ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka i ravnatelja policije Olivera Grbića, optužujući ih da oni stoje iza anonimne prijave u kojoj ga se tereti za ratno profiterstvo, prozvani dvojac danas je reagirao priopćenjem.

"Povodom izjava g. Slavka Linića u kojima optužuje ministra g. Tomislava Karamarka i glavnog ravnatelja policije g. Olivera Grbića za podmetanje ističemo da g. Linić, dovodeći ministra Karamarka i glavnog ravnatelja policije g. Grbića u kontekst događaja u kojima oni nemaju nikakvu ulogu, pokazuje kako nije informiran ili je pogrešno informiran o cijelom kriminalističkom istraživanju", stoji u priopćenju kojeg potpisuje glavnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

U priopćenju se navodi kako Policijska uprava primorsko-goranska postupa po zaprimljenom zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva iz Rijeke kojim je policiji naloženo obavljanje nekoliko obavijesnih razgovora vezano za nabavku oružja tijekom 1991. godine za potrebe naoružavanja jedinice Teritorijalne obrane Rijeka.

"Po spomenutom zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva Policijska uprava primorsko-goranska postupa potpuno samostalno budući se ne radi o predmetu u koji bi se trebalo uključiti Ravnateljstvo policije", tvrde Karamarko i Grbić putem priopćenja svog glasnogovornika.

"Prema tome, dužni smo reći kako je g. Linić pogriješio dovodeći ministra g. Karamarka i glavnog ravnatelja policije g. Grbića u vezu sa spomenutim zahtjevom ŽDO te je u tom smislu u svojoj izjavi neprimjereno reagirao. Posebno zabrinjava njegova izjava u kojoj kaže da su 'Tržnice praktički već pale' misleći pritom na odbačaj kaznene prijave iako u tom predmetu još nije donijeta državnoodvjetnička odluka", zaključuje se u priopćenju iz MUP-a.

Slavko Linić je jučer ponovno ministra Karamarka nazvao 'špijunčinom'. Kaznena prijava podnesena je protiv Linića i još nekoliko osoba za navodni nestanak 800.000 njemačkih maraka u srpnju 1991. kojima je trebalo biti kupljeno oružje iz Slovenije. Linić je tada bio riječki gradonačelnik i šef Kriznog stožera, prenosi nacional.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.