Politika

Premijerkin komentar

Kosor: Karamarko je bio uz Mesića, a sad ga napada

Kosor: Karamarko je bio uz Mesića, a sad ga napada

Ratni zločin ne zastarijeva

"Čudi me da bivši predsjednik Stjepan Mesić želi diskreditirati ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, kao i rad policije te Državnog odvjetništva", naglasila je danas premijerka Jadranka Kosor komentirajući izjavu Mesića kako je uhićenje Josipa Boljkovca povezano s očajničkim potezima HDZ-a koji nastoji skrenuti pozornost javnosti s kriminalnih afera što je potresaju.

Naime, Kosor naglašava kako je čudi takva reakcija Mesića, odnosno napad na Karamarka s obzirom da je Karamarko svojedobno bio najbliži suradnik predsjednika Mesića.

Karamarko je bio uz Mesića, podsjeća Kosor, na početku njegova predsjednikovanja te je sudjelovao u njegovim predizbornim kampanjama.

Podržavati neovisnost Policije i Odvjetništva

"Uvijek valja podržavati neovisnost rada USKOK-a, MUP-a i DORH-a bez obzira koliko nam se neki slučaj sviđao ili ne sviđao", rekla je Kosor dodavši da ne želi posebno komentirati uhićenje Boljkovca. Dodala je da je nužno sankcioniranje ratnih zločina koji su počinjeni od strane komunista. Naime, kako kaže Kosor, o zločinima koji su počinjeni nakon Drugog svjetskog rata nije se smjelo govoriti, no od samostalnosti Hrvatske to više nije slučaj te se već zadnjih dvadeset godina istražuju i ti zločini.

"Uostalom, valja nam slijediti i naputke rezolucije Europskog parlamenta iz 2009. godine koji naglašava važnost otkrivanja komunističkih zločina", zaključila je Kosor.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.