Politika

Kukuriku koalicija

Ostojić: Braniteljima ćemo osigurati bolji standard

Ostojić: Braniteljima ćemo osigurati bolji standard

Kukuriku koalicija je nastavila s predstavljanjem "Plana 21" u Zadarskoj županiji. Kandidati Kukuriku koalicije predvođeni prvim na listi, Rankom Ostojićem, u četvrtak su posjetili Obrovac, Žegar,  Galovac, Debeljak i Sukošan. 

 

Koalicijska Vlada na čelu s Ivicom Račanom je pokrenula za Zadar iznimno važne projekte; izgradnju autoceste, Trgovački i Prekršajni sud, Sveučilište, pa i projekt Gaženicu. Sramotno je da na današnji dan, dan Sv. Krševana gradonačelnik laže i zahvaljuje se drugima za projekte Račanove vlade, ali ne odgovara na ključno pitanje zbog čega projekt Gaženica do dana današnjeg nije završen. 

Hrvatska se voli djelima, a ne lažnim riječima i licemjerjem. Identificirati, locirati i izručiti, a nakon toga danas nagraditi je licemjerno i treba ih biti sram zbog toga, istaknula je Ingrid Antičević Marinović na predizbornom skupu u Sukošanu.

Ante Kotromanović je kazao da Kukuriku koalicija neće "rezati" prava braniteljima.

"Mislimo  čuvati istinu o Domovinskom ratu na pošten i dostojanstven način. Rehabilitacijski centar za branitelje, memorijalni centar u Škabrnji, sređivanje registra branitelja na transparentan način, uvođenje odličja heroja Domovinskog rata samo su neki od poteza koje će nova vlada povući kako bi osigurala bolji standard braniteljskoj populaciji. Izađite na izbore, izaberite put odlučnosti, poštenja, prosperiteta i energičnosti. 

Ovo je odlučujuća bitka, ovaj put moramo pobijediti. Ovo je borba između jedne poštene i realne opcije u odnosu na drugu opciju koja se busa u prsa da voli Hrvatsku, a svakim svojim postupkom joj šteti.", zaključio je Kotromanović.

Ranko Ostojić je okupljenima poručio kako se građani nemaju razloga bojati bolnih rezova jer ih za one koji pošteno rade i stvaraju neće biti. Ali će bolni rezovi obuhvatiti one koji su na siromaštvu građana stekli bogatstvo, one koji u ovom trenutku itekako brinu na kojem računu su im novci koje su stekli osiguravajući nekim misterioznim ulagačima da ovdje kupuju tvornice, otpuštaju radnike i te nekretnine prodaju one koji su gradili jako skupe ceste, one koji su skretali ceste kako bi prošle preko trasa na kojima su prije toga kupili zemljište i sve one koji su nekoliko puta bojali tunele.

Zato 4.prosinca treba reći ne ovoj granituri, treba ih zaustaviti i pobijediti i to upravo ovdje, u IX. izbornoj jedinici, na mjestu gdje je sve počelo, pa i korupcija.

Govoreći o segmentu obrazovanja, Vesna Sabolić je istaknula da je obrazovanje najvažniji pokretač razvoja, gospodarstva i društva u cjelini. Jedino kvalitetno obrazovan građanin može biti konkurentan na hrvatskom i europskom tržištu.

Renata Sabljar Dračevac kazala je kako primarna zdravstvena zaštita mora biti dostupna svakom građaninu, a ulaganju u preventivu mora postati temelj zdravstvene zaštite.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.