Politika

Investicije idu dalje

Ingrid Antičević Marinović: Nema sumnje u realizaciju kapitalnih projekata grada Zadra

Ingrid Antičević Marinović: Nema sumnje u realizaciju kapitalnih projekata grada Zadra

Svi oni koji su smatrali da će nova Vlada ugasiti kapitalne projekte grada Zadra su se prevarili, kazala je danas na konferenciji za medije Ingrid Antičević Marinović, saborska zastupnica i predsjednica GO SDP-a.

U državnom proračunu za ovu godinu osigurana su sredstva za trajektnu luku Gaženica, Polikliniku i Centar za rehabilitaciju ''Mocire''.

 

Ova Vlada usmjerena je prije svega na ravnomjeran regionalni razvoj, investicije, te gradnju infrastrukturnih morskih luka, od kojih se jedna nalazi na zadarskom području.

 

''U 2012. godini za Polikliniku država je osigurati preko 46 milijuna kuna, a znate kako je bivša Vlada za isti projekt osigurala 39 milijuna kuna, ali nastavak radova nismo vidjeli. Isto tako, lani je za Centar ''Mocire'' osigurano svega 363.499 kuna, a u 2012. 4 milijuna kuna'', kazala je Antičević-Marinović i rekapitulirala cijeli ''slučaj'' oko izgradnje Centra ''Mocire'', koji je započet 2007., a naišao je na niz nepovoljnih okolnosti, poput pronalaska podzemnih tunela i peripetija s tvrtkom ''Alkom''.

''Vjerujemo da će država ispuniti svoje obveze, ali i da će grad Zadar ukloniti sve prepreke. Za projekte nije bitno da je netko Zadranin, kako smo ovih dana mogli čuti, imamo hrvatsku vlast i bitno je da se vodi računa o Zadru, a ovi su projekti primjeri da je to tako,'' zaključila je Antičević-Marinović.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.