Politika

Jandroković traži ponavljanje izbora u Remetama

Pašalić: Vraćam se u HDZ

Pašalić: Vraćam se u HDZ

Ivić Pašalić potvrdio je nagađanja da se vraća u HDZ, koja traju već tjednima. Za duži telefonski razgovor Pašalić nije imao vremena jer se, kako nam kaže, trenutno nalazi u Italiji.

No, u SMS poruci potvrdio nam je da se vraća aktivnoj politici. "Točno je da sam potpisao pristupnicu i da se vraćam u HDZ", izjavio je Pašalić.

"Ivić Pašalić nije član HDZ-a i nije u redu što je držao govor u Remetama", izjavio je novinarima u Saboru Gordan Jandroković, predsjednik zagrebačkog Gradskog odbora HDZ-a.

Pašalić se, podsjećamo, sinoć pojavio na izbornoj skupštini HDZ-ova ogranka u Remetama. Novi list je objavio da je Pašalića na skupštinu pozvao predsjednik temeljnog ogranka Remete Damir Iličić. Pašalić se članovima HDZ-a obratio 15-minutnim govorom.

"Njegov govor je suprotan statutu i propisniku prema kojem se vrše unutarstranački izbori", kazao je Jandroković, dodavši da će zbog kršenja statuta od nadležnih stranačkih tijela tražiti ponavljanje izbora u Remetama.

Već neko vrijeme se nagađa da će se Pašalić ponovno aktivirati u HDZ-u. U medijima su se pojavljivale informacije da je Pašalić sklopio savez s Jadrankom Kosor, što Jandroković nije želio komentirati. "Ovo su pokušaji destabilizacije onih koji HDZ-u žele dobro", kazao je Jandroković.

Međutim, ipak je priznao da su neki bivši članovi pokušali reaktivirati članstvo u stranci. U slučaju Pašalića, koji je izbačen iz HDZ-a, to vjerojatno neće biti moguće. "Ti ljudi neće sudjelovati na unutarstranačkim izborima", kazao je Jandroković, dodavši da bi takvu reaktivaciju članstva morao odobriti stranački sud časti.

Predsjednica HDZ-a komentirala je pojavljivanje i govor Ivića Pašalića na HDZ-ovoj izbornoj skupštini temeljnog ogranka Remete na području zagrebačkog Maksimira.

"Ja sam za taj slučaj doznala tek jutros. Neki moji kolege su znali već jučer, žao mi je što o tome nisam bila obaviještena. Nakon što sam saznala za tu situaciju koja je neuobičajena i protustatutarna razgovarala sam s predsjednicima gradskog i podružnog odbora i tražila da se zbog situacije koja je bila protiv Statuta HDZ-a te protiv našem propisniku kojeg smo donijeli na našem Nacionalnom vijeću, ta sjednica poništi", rekla je Kosor koja je istaknula da očekuje da će se te odluke donijeti danas i pojasnila zbog čega traži poništenje.

"Na toj izbornoj skupštini nije mogao nazočan biti nitko tko nije član HDZ-a, a najmanje da netko tko nije član naše stranke održi govor i to kao počasni gost. To je apsolutno protiv Statuta i propisnika. U najmanju ruku, pomom mišljenju, a to je u skladu sa Statutom HDZ-a tu je izbornu skupštinu trebalo prekinuti i zamoliti sve one koji nisu članovi HDZ-a da tu skupštinu napusti. Bez obzira što je izabrano novo vodstvo temeljnog ogranka mislim da je jedino regularno da se taj postupak ponovi", naglasila je Kosor dodavši kako ovaj slučaj nije dobar za HDZ, ali da će se tome stati na kraj.

Predsjednica HDZ-a odgovorila je na pitanje zna li tko je Pašalića pozvao na tu sjednicu. "Po informacijama koje sam dobila, pozvao ga je predsjednik temeljnog ogranka budući da gospodin Pašalić živi na tom području".

Što će biti s predsjednikom tog ogranka? "To će odlučiti danas područni odbor Maksimir na čijem je čelu gospodin Stanko Gačić. To je u njihovoj nadležnosti, tako kaže statut. Po načelu supsidijarnosti ja neću doći tamo i neću na bilo što prisiljavati, ali sam tražila da se ova skupština poništi jer je ova skupština protustatutarna", rekla je Kosor.

Predsjednica HDZ-a je rekla da su na ovoj skupštini govorili kao počasni gosti i oni koji se kandidiraju na unutarstranačkim izborima, a to nisu smjeli zbog svoje kandidature.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.