Politika

Unio nemir u stranku

Pašalić: 'Za dobar HDZ spreman sam biti i portir'

Pašalić: 'Za dobar HDZ spreman sam biti i portir'

Nakon što je njegovo pojavljivanje na izbornoj skupštini HDZ-ova ogranka u Remetama tu stranku diglo na noge, sam bivši visoki dužnosnik HDZ-a Ivić Pašalić u Dnevniku HRT-a progovorio je o svojim ambicijama i razmišljanjima o budućnosti te stranke.

'Mislim da od ovih osoba koje su kandidati za predsjednika stranke nema ni jedne za koju bi se moglo reći da je dobro rješenje. Nažalost, ovdje će se raditi o tome tko je najmanje loše rješenje', kazao je Ivić Pašalić u intervjuu za Dnevnik HTV-a.

Podsjetimo, Pašalić je ovoga tjedna na noge digao cijelu svoju bivšu stranku i to zbog toga što se pojavio na izbornoj skupštini temeljnog ogranka HDZ-a u Remetama, gdje inače i živi.

Tamo ga je, kako je rekao, pozvao predsjednik izvršnog odbora ogranka. 'Ja sam ih upozorio ranije i pitao - jeste li sigurni da nećete imati problema? Oni su rekli - vi ste naš gost i mi smo vas pozvali', prepričao je Pašalić, no nije mogao odgovoriti stoji li iza toga poziva, kako se špekuliralo u medijima, Jadranka Kosor ili Vladimir Šeks.

Upitan što on, koji je bio sinonim za sve loše što se događalo u HDZ-u 90-ih, može ponuditi stranci, Pašalić je kazao: 'Prvo je pitanje za što su to sinonim ovi danas? Oni su očito sinonim različitih uspjeha i onoga što su dobro radili. Po meni, većina njih su sinonim za korupciju i nepotizam i to su ljudi koji su doveli HDZ na optuženičku klupu. Uz sve slabosti koje sam imao, iza vlasti kojoj sam pripadao ostali su sjajni rezultati. Naravno, ostali su i problemi.'

No Pašalić iza sebe ipak ima poveznice s korupcijskim aferama i zlouporabom tajnih službi. 'Ja znam da sam slab čovjek. Znam da sam čovjek koji ima puno svojih pogrešaka, ali jedanako tako znam da su oni koji su mene progonili završili u zatvoru. Ja nisam imao ni jednu prijavu, a kamoli neki sudski postupak. Mnogi koji su danas u HDZ-u su ili u zatvoru ili pred zatvorom. I oni imaju nešto o meni reći? A ja želim svima poručiti - ne mislim da sam nešto bogzna što specijalno, ali jedanko tako znam da mogu mobilizirati ljude kojima je do HDZ-a stalo', kazao je Pašalić.

Sebe, kako kaže, ne vidi kao osobu koja će izvesti taj projekt.

'Ja samo želim olakšati proces i potaknuti ljude. Taj posao mogu provesti samo i isključivo članovi HDZ-a kojima je HDZ u srcu. Ja sam davno rekao - ako za dobar HDZ treba biti portir, ja sam spreman biti portir', zaključio je Pašalić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.