Politika

Fimi media

Milinović: Nisam dobio nikakvu naknadu iz crnih fondova

Milinović: Nisam dobio nikakvu naknadu iz crnih fondova

"Nije istina da sam dobivao bilo kakvu naknadu iz stranačke blagajne u mjesečnom iznosu od 10.000 kuna", demantirao je Darko Milinović tvrdnje iz iskaza bivše šefice HDZ-ovog računovodstva Branke Pavošević.

"Istina je, kao što sam informirao hrvatsku javnost na tiskovnoj konferenciji prije godinu i pol dana, da sam u četiri navrata bio pozvan u legalnu stranačku blagajnu da preuzmem donaciju za obnovu u ratu razrušene crkve u Bilaju. O tome postoji dokumentacija koja to potvrđuje, kao i brojni svjedoci", tvrdi Milinović u priopćenju kojim se obratio javnosti.

"U nekim od iskaza, i Branka Pavošević potvrđuje da nije isplaćivala donaciju u mjesečnim iznosima", zaključuje se u priopćenju. Nije, međutim, najjasnije kako bi Milinoviću moglo biti poznato što stoji u iskazima Branke Pavošević koji još nisu pročitani na sudu. U iskazima koji su se danas čitali nema tvrdnje na koju se Milinović poziva.

Podsjećamo, Pavošević se u procesu za aferu Fimi-media odlučila braniti šutnjom, te je sutkinja Ivana Čalić čitala njene iskaze iz Uskoka. Pavošević je priznala krivnju, te je istražiteljima kazala da je iz "crnih fondova" pojedinim članovima HDZ-a isplaćivana mjesečna naknada. Prema iskazu koji je pročitan na sudu, Pavošević je po Sanaderovu naređenju Milinoviću mjesečno isplaćivala 10.000 kuna.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.