Politika

Stranke

HDZ: Zdravstvu prijeti kolaps

HDZ: Zdravstvu prijeti kolaps

HDZ-ovci su uočili negativne trendove u zdravstvu od dolaska nove vlasti koju prozivaju zbog neispunjenih obećanja. Rade i program oporavka, a na pitanje nije li to bizarno obzirom da su bili 8 godina na vlasti, poručuju - ovo je novi HDZ.

"Oni su lagali u točki 9 članka 21. Ako je pitanju PR to je sigurno najbolji ministar, ali ako je u pitanju sigurnost i funkcioniranje zdravstvenog sustava, onda je on elementarna nepogpda za zdravstveni sustav i usudit ću se reći, najlošiji ministar zdravstva kojeg je ikad imala Hrvatska", obrušili su se na Vladu bivši HDZ-ov ministar zdravstva Darko Milinović i Ante Ćorušić, šef HDZ-ovog Odbora za zdravstvo.

"Imamo duže liste čekanja, veći dug, bolnice ostaju bez lijekova, manji je proračun za zdravstvo, u 7 mjeseci ništa nije napravljeno, obećano nije ispunjeno, nemaju znanja", nabrajali su HDZ-ovci.

"I ako se trendovi ne promijene, do kraja ove godine možemo očekivati i daljnji trend povećanje lista, smanjenje nivoa zdravstvene usluge i stvarni kolaps hrvatskog zdravstvenog sustava te produžene rokove za plaćanje lijekova", istaknuo je Milinović.

Imaju HDZ-ovci svog asa u rukavu pa najavljuju program oporavka zdravstva. Nije li to malo bizarno obzirom da su bili 8 godina na vlasti, bilo je novinarsko pitanje.

"Ovo je novi HDZ", poručili su.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.