Politika

Borba

I Milinović u utrci za šefa HDZ-a

I Milinović u utrci za šefa HDZ-a

'Kandidirati ću se za čelno mjesto, odnosno za predsjednika HDZ-a', potvrdio je u Denvniku Nove TV bivši ministar zdravstva i zamjenik aktualne predsjednice stranke Darko Milinović.

Milinović je u razgovoru kazao kako je svoju odluku namjeravao obznaniti na sjednici Predsjedništva HDZ-a, koju očekuje već dva do tri tjedna no do nje još nije došlo. Dobio je informaciju da bi se tehnička sjednica trebala održati sutra te je stoga odlučio zaustaviti špekulacije i službeno najaviti kandidaturu.

'Ja sam nazvao predsjednicu Kosor i obznanio joj kandidaturu. Proteklih tjedana razgovarao sam i s članstvom i s nekim članovima Predsjedništva o svojoj kandidaturi i oni znaju za moju namjeru', rekao je Milinović.

Upitan zašto bi baš on trebao biti novi predsjednik stranke, Milinović je podsjetio da je u HDZ-u od samih njegovih početaka te da je nakon izbornog poraza stranke 2000. oko sebe okupio tim intelektualaca i branitelja s kojima od tada nikada nije izgubio izbore u svojoj, Ličko-senjskoj županiji.

'HDZ mora prestati stvarati kult ličnosti u stranci. HDZ-u treba moderno vodstvo koje će znati odgovoriti na neka nova pitanja, ne samo vezano uz članstvo u Europskoj uniji nego i vezano uz globalizaciju', kazao je Milinović.

Trenutnu atmosferu u stranci opisao je kao 'relaksirajuću', iako očito ima zamjerke na neke stvari. 'Mi nakon izbora nismo još uvijek potanko raspravljali o izbornim rezultatima. HDZ očito nije našao odgovor na okrupnjavanje ljevice i Kukuriku koaliciju. HDZ je tu očito imao pogrešnu strategiju', rekao je Milinović.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.