Politika

Referenca na Čačićeve izjave

Opačić: Nije dobro ako se neki ponašaju "poslije mene potop"

Opačić: Nije dobro ako se neki ponašaju

"Iznenađeni smo istupima koalicijskih partnera koji tijekom rasprava na užem kabinetu Vlade do sad nikad nisu imali prigovora na predloženi porez o nekretninama", komentirala je potpredsjednica Vlade Milanka Opačić.

"Kada se u nekoliko navrata raspravljalo o porezu na imovinu, nije bilo nikakvih prigovora od strane predstavnika HNS-a u tom trenutku, dakle prvog potpredsjednika Radimira Čačića. Jedina osoba koja je imala pitanja i koja je izražavala određene rezerve bio je sam premijer Milanović koji je u nekoliko navrata od ministra Linića tražio da, pri izradi poreza, vodi računa o tome da opterećenje na građane ne bude veće od onoga što u ovom trenutku plaćaju kao komunalnu naknadu", rekla je Opačić.

HNS-u koji sad proziva Vladu da se o tom pitanju nikad nije diskutiralo, Opačić poručuje: to govore ljudi koji uopće ne sjede na užem kabinetu Vlade. "Došlo je do nesuglasica, ali ne i krize vlasti", smatra Opačić

"Ne mislim da je riječ o krizi, ali nije dobro ako se neki ponašaju tako da 'poslije mene bude potop'. Mislim da smo naslijedili ogromne probleme, građani su umorni od svega onoga što su proživljavali proteklih 8 godina, teško podnose i sve ovo što smo mi primorani raditi da bi Hrvatska izašla iz krize. Prema tome, mi imamo probleme ispred sebe i te probleme želimo rješavati", rekla je Opačić zaključivši da je ovdje je riječ o ozbiljnom problemu i pitanju koje zahtijeva opsežnu javnu raspravu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.