Politika

Hoće li ga se Karamarko riješiti?

Ivan Šuker izgubio potporu HDZ-a u Velikoj Gorici

Ivan Šuker izgubio potporu HDZ-a u Velikoj Gorici

Ivan Šuker, bivši ministar financija i nekadašnji čovjek od povjerenja Ive Sanadera, čini se da je izgubio podršku u svojoj stranačkoj bazi u Velikoj Gorici. Naime, veliki broj članova Gradske organizacije HDZ-a Velika Gorica gdje "šefuje" Šuker javno se usprotivio odluci da kandidat za gradonačelnika te stranke bude Stjepan Zagorec što je bila izričita Šukerova želja.

15 od 22 člana protiv Šukera

U pismu kojeg je potpisalo 15 članova Gradskog odbora HDZ-a, koje je u posjedu Indexa, a koje je odaslano na adresu šefa Županijskog odbora HDZ-a Dražena Bošnjakovića te predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka stoji kako podržavaju kandidaturu dosadašnjeg gradonačelnika tog grada Dražena Barišića. Članovi gradskog odbora HDZ-a tvrde kako su bili obmanuti jer im nisu bili poznati rezultati istraživanja javnog mnijenja koje je naručio ŽO HDZ-a Zagrebačke županije prema kojem bi najbolje rezultate polučio upravo Barišić te njegov zamjenik Ervin Kolarac. Od vrha HDZ-a traže i da se zbog ovog raspusti Gradski odbor te imenuje povjerenstvo.

Važno je naglasiti kako članova Gradskog odbora HDZ-a Velika Gorica ima 22, a čak 15 se potpisanim izjavama izravno usprotivilo Šukeru.

HDZ protiv HDZ-a

Podsjetimo kako je Šuker početkom godine izabran za šefa GO HDZ-a Velike Gorice sa svega devet glasova više od svog protukandidata Barišića. Upravo s aktualnim gradonačelnikom Barišićem, Šuker je u konstantnom sukobu. To je postalo sasvim jasno i neovisnim promatračima događaja u Velikoj Gorici kada po Šukerovom nalogu nije prošao proračun gradonačelnika Barišića. Gradonačelnik Barišić tada je javno optužio Šuker na konferenciji za novinare za "politički obračun na štetu građana".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.