Politika

Europarlamentarci

Milanović o Antičević Marinović: Bolje govori engleski od nekih profesora

Milanović o Antičević Marinović: Bolje govori engleski od nekih profesora

Milanović se još jednom osvrnuo na izbore za Europski parlament, ali i priču oko Ingrid Antičević Marinović

"Mjesecima razmišljam što će biti kada potpredsjednik Vlade Neven Mimica ode za povjerenika Europske komisije - vidjet ćemo: možda ga zamijenimo, a možda i ne", rekao je premijer Zoran Milanović i naglasio da će se još malo konzultirati.

"Možda zamijenimo gospodina Mimicu, a možda i ne. Možda ljudi koji su sada u Vladi mogu svoj posao raditi normalno, kao potpredsjednici jer je gospodin Mimica na kraju bio za unutarnju politiku i državnu imovinu. Konzultirat ćemo se još malo. Nekad je Vlada imala po šest ili sedam potpredsjednika, sada ima četvero, a može i s troje. To nije pitanje niti novaca, mislim da kao tim na užem kabinetu jako dobro funkcioniramo. On je bio jedini kurijalni potpredsjednik Vlade, drugi su imali svoje resore, on nije", istaknuo je premijer.

Nakon što je u Vladi predstavio novog ministra turizma Darka Lorencina, Milanović se još jednom osvrnuo na izbore za Europski parlament, ali i priču oko Ingrid Antičević Marinović.

Ona bolje govori nego što čita engleski i ja to znam, rekao je premijer.

"Ne mogu to prešutjeti jer to smatram oblikom mobbinga, zbog načina na koji je prezentirano. Ona nije savršena, ali to je znanje engleskog jezika. Ne Bog zna kakvo. Ona uz to govori talijanski, a sve drugo je dojam", istaknuo je Milanović te dodao:

"Na žalost, nemamo vremena ni snage da se u kampanji hrvamo s time i da od jedne marginalije nastane glavna politička tema".

"A njoj se ispričavam kao kolega, kao prijatelji i kao čovjek. To je tako u politici. Ona ostaje u Saboru gdje je aktivna, gdje je važan i iskusan zastupnik, osoba koja je 20 godina radila odvjetnički posao u teškim uvjetima, koja ima odlično gimnazijsko obrazovanje i opću kulturu i koja govori dva jezika. A vi provjeravajte dalje. Recimo one koji su profesori engleskog jezika, a govore za minus 2", kazao je premijer.

Milanović je danas ponovio i kako će se SDP-ovi europarlamentarci odreći dijela europske plaće u humanitarne svrhe i primati samo onaj - hrvatski dio. "To nije demagogija, a one koje misle drugačije izazivam da to raspravimo", poručio je premijer.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.