Politika

Radni posjet

Josipović u dvodnevnom posjetu Srbiji

Josipović u dvodnevnom posjetu Srbiji

Na poziv predsjednika Srbije, hrvatski predsjednik Ivo Josipović boravit će u dvodnevnom službenom posjetu Srbiji.

Službeni posjet , hrvatski predsjednik započet će razgovorima sa svojim domaćinom Tomislavom Nikolićem o bilateralnim odnosima, posebno preostalim otvorenim pitanjima, kao i o suradnji na području gospodarstva. Prvog dana posjeta, Josipović će razgovarati s predsjednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem te predsjednikom Narodne skupštine Nebojšom Stefanovićem, a nakon toga će se obratiti zastupnicima Narodne skupštine. Josipović će također razgovarati s predstavnicima udruga izbjeglih.

Drugog dana službenog posjeta Srbiji, Josipović će zajedno s predsjednikom Nikolićem razgovarati s gospodarstvenicima o jačanju ekonomske suradnje što je od osobite važnosti za obje zemlje. U gospodarskom izaslanstvu Predsjednika bit će, uz predsjednika HGK-a i ravnatelja Agencije za investicije i konkurentnost, vodeći ljudi najvećih hrvatskih tvrtki koje posluju u Srbiji.

Službeni posjet, Josipović će završiti posjetom hrvatskoj manjini u Vojvodini, mjestu Tavankut kraj Subotice, gdje će zajedno sa srpskim predsjednikom Nikolićem kratko prisustvovati obilježavanju „Dana hrvatske knjige i riječi", susresti se s učenicima OŠ Matija Gubec koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku te razgovarati s predstavnicima hrvatske manjine.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.