Politika

HDZ i koalicijski partneri u Karlovačkoj županiji pozvali na glas za Grabar-Kitarović

 HDZ i koalicijski partneri u Karlovačkoj županiji pozvali na glas za Grabar-Kitarović

Predsjednici HDZ-a, HSLS-a, HSS-a i HSP AS u Karlovačkoj županiji zajedno sa čelnicima regionalne i lokalne vlasti tih stranaka okupili su se u četvrtak u sjedištu HDZ-a u Karlovcu, i pozvali hrvatske građane da u nedjelju 11. siječnja, izađu na predsjedničke izbore i podrže njihovu kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović za hrvatsku predsjednicu.

Damir Jelić, potpredsjednik HDZ na nacionalnoj razini i gradonačelnik Karlovca rekao je kako su Ivo Josipović i premijer Zoran Milanović "braća blizanci".

Za Grabar Kitarovi rekao je da je „kandidatkinja jasnog hrvatskog nacionalnog usmjerenja, zasnovanog na kršćanskim načelima".

Dodao je kako HDZ-ova kandidatkinja ima i međunarodnu potporu, prije svega iz Njemačke i iz SAD-a, što je, kako je rekao, posebno važna za Karlovačku županiju, jer je tvrtka Alstom u 100-postotnom američkom vlasništvu, HS produkt 95 posto proizvoda izvozi u SAD-e, a preko Plive i Tiskara Lana.

Župan Ivan Vučić rekao je da Josipovića u pet godina mandata ni jednom nije sazvao ni sjednicu Nacionalnog vijeća ni izvanrednu sjednicu Vlade RH zbog izvanrednog stanja u zemlji, ocjenivši da „nije zainteresiran za državu, već samo za opstanak na Pantovčaku".

Za Grabar Kitarović je, pak, rekao da je „žena iz naroda koja govori nekoliko svjetskih jezika, a priznaje ju cijeli svijet, te su joj podršku javno dali i predsjednik Europske pučke stranke Joseph Daul i njemačka kancelarka Angela Merkel".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.