Politika

Gradonačelnik Zagreba

Bandić poručio Zmajloviću: moramo zajedno riješiti problem otpada u Zagrebu

 Bandić poručio Zmajloviću: moramo zajedno riješiti problem otpada u Zagrebu

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić komentirao je izjavu ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića da će povući sankcije prema Zagrebu zbog odlagališta otpada u Ježdovcu.

 

"Ja poručujem ministru Zmajloviću da radimo zajedno posao koji je odgovoran, a ne da se dopisujemo i šaljemo poruke putem medije. Psao zbrinjavanja otpada u gradu Zagrebu je posao gradonačelnika, ali nikako odvojeno od ministra. To je i moj ministar, ja ga pozivam na partnerstvo. Da zajedno riješimo taj problem, a nikako poruke tog tiipa ako je točno putem medija. Ipak ćemo mi to zajedno riješiti," rekao je Zmajlović.

Komentirao je i radove na Branimirovoj tržnici, gdje će u sklopu uređenja biti uklonjen dio metalnih kioska.

"Nitko neće biti srušen koji je legalno na Branimircu, oni koji su ilegalno bit će uklonjeni. Imamo odluku koja kaže da se naprave koje su postavljene bez rješenja uklanjaju se bez upozorenja," rekao je Bandić. A osvrnuo se i na kvalitetu vode u zagrebačkim jezerima Bundeku i Jarunu

"Ne da je ispravna nego najbolja. Ne znam što čekate. Čekate da zatopli. Imamo i drugi problem, sada je 13 stupnjeva i za to sam ja kriv, ali ćemo sljedeći tjedan imati pravu temperaturu, vjerujte mi."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.