Politika

Izbori 2015

Gordana Rusak neće dići ruku za MOST, pritisci i na druge zastupnike

Gordana Rusak neće dići ruku za MOST, pritisci i na druge zastupnike

Novi dan, novi potresi na političkoj sceni. MOST-ovci su uoči skore odluke o formiranju Vlade i danas vijećali. Koliko će ruku u zraku imati MOST na sjednici Sabora u četvrtak- još uvijek ne otkrivaju.

No jedno je sigurno, upitan je trojac iz HRIDI, ali i Stipe Petrina koji je iznenadio javnost nakon što je objavio da je predsjednica na konzultacijama na Pantovčaku zatražila razgovor u četiri oka s čelnikom MOST-a, dok je ostatak delegacije- čekao ispred vrata.

Da je predsjednica zatražila samostalne konzultacije ne opovrgava ni Božo Petrov koji kaže: nije bilo nikakvih pritisaka.

"U tom djelu sastanka je samo još jednom upozoreno da je situacija dosta teška i da treba odgovornost, zapravo sve ono što mi pokušavamo poručiti i HDZ-u i SDP-u", rekao je Petrina.

Da razgovor u četiri oka niikome nije bio sporan odgovaraju iz Ureda predsjendce te ističu kako ona ima pravo razgovarati sa svima koji su dobili mandat u Saboru. No sporan je Stipi Petrini, primoštenskom gradonačelniku, MOSTO-vcu koji je prvi na svom Facebooku objavio ovu informaciju.

"Nezabilježeno u političkoj praksi Republike Hrvatske. Poslije toga ponašanje Bože Petrova se radikalno promijenilo", govori nam Petrina. A Božo Petrov i dalje, kaže, zagovara refomsku vladu, ne otkriva jesu li bliže lijevoj ili desnoj opciji, te čeka pisane odgovore stranaka na njihove reformske prijedloge čiji je rok do sutra.

"Jedina stvar s kojom se možda ne slažem je ovaj presing koji je došao od predsjednice. Uporno se pokušava nametnuti jak ritam na način da se nas tjera da se izjasnimo. Mi smo se izjasnili, sad je na njima red i mi nećemo igrati po njihovim pravilima koja su postojala zadnjih 20 godina", jasan je Petrov.

A izjasniti se trebaju zastupnici MOST-a. Unutarstranački pritisci na Irenu Petrijevčanin Vuksanović i Gordanu Rusak, kako kaže Petrina, razlog su zašto je s njima jučer napustio sjednicu na kojoj im je naloženo da potpisom jamče da su u Mostovom zastupničkom klubu.

"Žene nisu mogle potpisati i ja sam se solidarizirao s njima i nisam potpisao. Božo Petrov nakon toga kaže: vi tri niste potpisali i nemate pravo glasa, a ja pitam temeljem kojeg akta i pravilnika? Ako nemamo pravo glasa što ćemo tu ostati... I to je razlog zašto smo sat i pol ranije izašli", objasnio je Petrina.

Tko je za MOST, a tko ne znat će se do četvrtka. Među njima sigurno neće biti Gordana Rusak koja je svoje razloge objavila u pismu. A uoči saborske sjednice glasnogovornik MOST-a Nikola Grmoja kaže da pritisci na njih stižu i slijeva i desna...

"Pritisci su ogromni i sa strane SDP-a i HDZ-a. Naša zastupnica Ines Strenja Linić iz Rijeke je dobila poruku iz SDP-a da bira što hoće, da će joj dati što god želi. Oni slobodni strijelci koji u ovim danima odluče popustiti su očito odlučili naplatiti svoj mandat, jer mandat u Hrvatskoj nije nikad više vrijedio nego sada u ovoj pat poziciji", kaže Grmoja.

U svakom slučaju politički se gulaš polako krčka, pred nama je najneizvjesniji tjedan od izbora, a u iščekivanju saborske sjednice i MOST-ove odluke Stipe Petrina ležerno poručuje:

"Ništa mi ne može ovaj dan pokvarit, nikakve stvari ni glupi političari. Alles gut!", zaključuje Petrina.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.