Politika

Most

Rusak: Obrazovanju i znanosti treba dati dignitet

Rusak: Obrazovanju i znanosti treba dati dignitet

Voditeljica Mostova pregovaračkog tima za obrazovanje i znanost Gordana Rusak izjavila je nakon pregovora sa HDZ-om u ponedjeljak kako su dvije strane suglasne da su desetljećima rađene greške u tom sustavu, te da je nužno okrenuti novu stranicu i dati dignitet obrazovanju i znanosti.

"To je područje u kojem se svi slažemo da smo griješili proteklih desetljeća i u ovom trenutku nema druge nego okrenuti novu stranicu, krenuti ispočetka i zbilja dati dignitet znanosti i obrazovanju koje ono zaslužuje. Ne samo vratiti dignitet, nego i kroz to potaknuti privredu", kazala je Rusak novinarima.

Izrazila je zadovoljstvo pregovorima s HDZ-om i njegovom Domoljubnom koalicijom, a zadovoljstvo pregovorima s Mostom izrazio je potpredsjednik HDZ-a Damir Jelić.

"Dosta tema smo otvarali, a u mnogima se apsolutno slažemo, dok neke još dorađujemo i usklađujemo se do kraja", kazao je Jelić. Dodao je da će se HDZ-ova koalicija pismeno očitovati na 17 točaka o kojima su razgovarali, najavivši da će HDZ otvoriti još neke teme u području odgoja za koje smatraju da bi se trebale raspraviti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.