Politika

Izbori u Francuskoj

Drugi krug regionalnih izbora u Francuskoj

Drugi krug regionalnih izbora u Francuskoj

U Francuskoj se održava drugi krug regionalnih izbora, a vladajući socijalisti povlačenjem sa lista nastoje pomoći konzervativcima kako bi spriječili pobjedu Nacionalne fronte.

 

Prošlotjedna pobjeda Nacionalne Fronte Marine Le Pen na regionalnim izborima u Francuskoj natjerala je do sada vladajuće da se angažiraju oko sprečavanja dolaska krajnje desnice na vlast. Socijalisti su se povukli iz izbora u mnogim regijama kako bi njihovi glasači svoju podršku dali konzervativcima bivšeg predsjednika Sarkozyja. Ankete predviđaju da će Krajnja desnica zbog ovog poteza izgubiti i dvije regije u kojima je vodila.

Šefica NF Marine Le Pen ne vjeruje da će birači socijalista pomoći konzervativcima i uvjerena je u pobjedu. Njezina stranka je na krilima protumigrantske politike i rastuće nezaposlenosti u prošlom krugu osvojila 29 posto podrške birača na regionalnim izborima u Francuskoj.

Izbori se smatraju i jednom od posljednjih prilika za opipavanje bila javnosti vezano uz predsjedničke kandidate za izbore 2017.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.